Toeristisch Overstap Punt

 Vanaf een TOP (Toeristisch Overstap Punt) starten diverse bewegwijzerde routes om te wandelen, fietsen, paardrijden of om met de auto te toeren. Een TOP is herkenbaar aan een grote kegel gevuld met keien. Verder vindt u er een informatiepaneel, zitjes en een handwijzer. Op het informatiepaneel vindt u ter oriëntatie een kaart met hierop alle bewegwijzerde routes die zijn gelegen rondom de TOP. Sommige routes starten direct vanaf het TOP, de handwijzer geeft aan in welke richting u moet gaan. Op de kaart zijn ook fiets- en autoroutes aangegeven die wat verder weg liggen. Daardoor kunt u zich laten inspireren om misschien een stukje verder te fietsen of routes te combineren.

TOP Veenhuizen

TOP Veenhuizen is een ideale uitvalsbasis om het verleden te beleven en van de natuur te genieten. Het gevangenisdorp Veenhuizen telt vele monumenten die elk een bijzonder verhaal in zich hebben. De tijd van de zwervers, bedelaars, wezen en vondelingen is voorbij, maar nog altijd heeft Veenhuizen iets spannends. Vanaf deze TOP kunt u een wandeling maken langs de diverse monumenten of een fietstocht ondernemen naar het beschermde hoogveengebied in het Fochteloërveen of door de bosrijke omgeving van Norg.

 Adres:

TOP Veenhuizen is gelegen aan de parkeerplaats van het Landelijk Gevangenismuseum aan de Laan Weldadigheid in Veenhuizen.

‘t Slachthuisje
Oude Gracht 40
9341 AB Veenhuizen

tel: 0592 – 385040
www.veenhuizenboeit.nl

TOP Norg

Het kantoor van Tourist Info Norg is gevestigd in de Openbare Bibliotheek:

Tourist InfoTourist Info Norg
Brink 1 (Brinkhof ingang Oost)
9331 AA Norg

tel: 0592 – 741147

Aankomende evenementen