Een folly is een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. In het Engelse betekent folly dwaasheid. Een folly heeft geen praktische functie. Folly’s vertellen vaak een verhaal. Veel folly’s kunnen wellicht als kunst in de openbare ruimte worden beschouwd.

Missie: Een jaarlijks terugkerend folly art evenement organiseren, waar jonge nieuwe ontwerpers en makers hun creativiteit, vaardigheden en productiviteit kunnen ontwikkelen en tentoonstellen, en waar bezoekers “out of the box” bouwcreaties kunnen bezoeken.

Folly Art Norg wordt georganiseerd in en rond het natuurrijke esdorpenlandschap van Norg in Drenthe, begin augustus startend met een feestelijk openingsdag en aansluitend voor bezoekers de mogelijkheid vier weken lang alles te bekijken in een folly route.

Er is een uitgebreide randprogrammering, met een tentoonstelling van alle inzendingen, catering voorzieningen, muziek en diverse kleine folly gerelateerde activiteiten voor jong en oud. Na de start van Folly Art Norg, zal er de hele maand augustus dagelijks routekaart verkoop zijn.