Zorgcafé 8 april: Mantelzorger, hoe kunnen we je helpen?

door | 27 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Zorgcafé 8 april: Mantelzorger, hoe kunnen we je helpen?

Op maandag 8 april is er in het Zorgcafé in Norg een avond met als thema ‘Mantelzorger, hoe kunnen we je helpen?’. Wanneer ben je mantelzorger en wat betekent dat? Deze avond zullen drie organisaties hier een antwoord op zien te formuleren. Mantelzorgondersteuner Hennie de Jong van Welzijn in Noordenveld, Gerard en Grietje Meijering van Groenzorg Norg en een gemeentelijke Noordenveldwerker verbonden aan de Wmo zullen gezamenlijk hierop ingaan.

‘Als mantelzorger komt er veel op je af. Je kunt plotseling voor de zorg van een ander komen te staan. Daar heb je geen keuze in, dat overkomt je,’ zegt Hennie de Jong. ‘Ik geef een korte PowerPoint presentie, geef aan wat mantelzorg inhoudt, laat een filmpje van een mantelzorger zien en vertel hoe we je verder kunnen helpen. Het is vooral ook belangrijk dat je als mantelzorger weet waar je met welke vragen terecht kan. Eigenlijk zijn de vragen van een mantelzorger duidelijk. Ik heb hulp nodig en waar kan ik terecht.’

Gerard Meijering kan deze vragen beamen. ‘Bij mantelzorgers staat het theewater hoog aan de lippen. En daarbij is het maatwerk. De een heeft andere hulpvragen dan een ander. Vaak komt dan ook al gelijk de Wmo om de hoek kijken. Daarom is het ook dat we de Noordenveldwerker deze avond hebben uitgenodigd. De weg naar een loket moet gemakkelijker gevonden worden.’

De bijeenkomst richt zich op mensen die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij het geven van zorg en hulp aan een ander. Gericht op mantelzorgers, familie en vrienden. Er is ruimte voor vragen, informatie en alle bezoekers krijgen een boekje mee met belangrijke adressen.

Dagbeleving

Groenzorg Norg en Welzijn in Noordenveld staan borg voor de organisatie. Aanvang maandag 8 april 19.30 uur, toegang gratis en een kop koffie staat klaar. Informatie Servicebureau WiN 050 – 3176500.