Workshop ‘Veerkracht’ in Zorgcafé

door | 17 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Workshop ‘Veerkracht’ in Zorgcafé

Op maandag 3 juni is er in het Zorg café in Norg een workshop over ‘Veerkrachtiger in het leven staan’. De presentatie wordt gegeven door Jans Wientjes die toegepast psycholoog is en Koen Hulshof als sociaal werker in dienst van WiN. ‘Wat wij aanbieden is een kort en krachtige laagdrempelige workshop om veerkrachtiger door het leven te gaan. Bewustwording staat hierbij centraal. Het gaat om leren omgaan met gedachten en emoties die we liever niet ervaren. Het is een uitdaging om deze te accepteren en er mee om te gaan,’ zegt Jans Wientjes.

Het programma ‘Veerkrachtiger door het leven – Even tussen ons’, is een langer durend programma dat de afgelopen maanden met succes werd uitgevoerd in Roden voor ouderen en jongvolwassenen. ‘Het is een trainingsprogramma dat mensen op een toegankelijke manier ondersteunt bij het ontwikkelen van een veerkrachtige levenshouding op langere termijn. Deze avond kan een aanzet geven tot een verder vervolg,’ geeft Koen Hulshof aan.

De presentatie in het Zorg café geeft middels een powerpont inzicht in de werking van ons brein, stressfactoren en geeft praktische hulpmiddelen die te integreren zijn in het dagelijks leven,’ aldus Jans Wientjes. Er is tijd voor vragen en napraten.

Dagbeleving Groenzorg Norg en Welzijn in Noordenveld staan borg voor de organisatie. Het is op maandag 3 juni van 19.30 tot 21.00 uur, de toegang is gratis en een kop koffie staat klaar voor iedereen aan de Eenerstraat 65 in Norg bij Groenzorg Norg. Informatie Servicebureau WiN 050 3176500.