Woning in Assen gesloten na ontdekken hennepkwekerij

door | 27 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Woning in Assen gesloten na ontdekken hennepkwekerij

Een woning aan het Wolvenveen in Assen is door de gemeente voor drie maanden gesloten, nadat in de woning een hennepkwekerij is ontdekt en ontruimd. De politie trof 90 planten en diverse kweekruimtes met 131 lege potten aan.

Veiligheid

Burgemeester Marco Out heeft de woning gesloten door het Damoclesbeleid toe te passen. Het sluiten van een pand op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een pand sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of als er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. De maatregel kan naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Out: “Het exploiteren van een hennepkwekerij is niet alleen een strafbaar feit, maar is ook een groot gevaar voor de veiligheid en gezondheid. Een hennepkwekerij zorgt voor brandgevaar, verstoring van de openbare orde en heeft een aanzuigende werking van andere criminele activiteiten. Door het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling, overlast en gevaar af.”

Melden

Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij of drugslab in een pand of woning zit? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.