Voorjaarswandeltocht zaterdag 13 april 2024 vanuit De Brinkhof

door | 28 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Voorjaarswandeltocht zaterdag 13 april 2024 vanuit De Brinkhof

Er wordt zaterdag 13 april gewandeld in Norg en omstreken!

wandelsportvereniging WiK (wsv-WiK) organiseert vanuit De Brinkhof haar jaarlijkse Voorjaarswandeltocht. Vanwege dat feit zijn molen “de Hoop” en molen ‘Noordenveld” geopend! Één van de molens ligt op de wandelroute. Een bezoekje aan de molens is de moeite waard!

Norg is een brinkdorp, met 5 verschillende brinken in het centrum van het dorp. De brinken werden in de 19e eeuw aangelegd ten behoeve van de paardenmarkt. In de wijk Oud Norg, waar je vanaf de oude Margareta kerk (13e eeuw) zo heen loopt, staan diverse oude Saksische boerderijtjes. Het belangrijkste monument in Norg is de Sint-Margaretakerk. Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw. Ook de twee korenmolens, Noordenveld en De Hoop, staan er al lang. Op de wandeldag zullen de molens in gebruik zijn en te bezichtigen.

De voorjaarswandeltocht gaat dit keer door een goed bewaard esdorpenlandschap, gelegen in de beekdalen van de Slokkert A, het Grote Diep en het Oostervoortse Diep. De hoge gronden, zogeheten essen, zijn van oudsher ingericht als landbouwgebied.  De heide is in de jaren dertig grotendeels ontgonnen. De bossen Molenduinen, Langeloërduinen en Oosterduinen zijn na de ontginning aangeplant om verstuiving tegen te gaan.

Het wandelgebied ligt globaal genomen tussen de dorpen Norg, Een, Roden, Lieveren en Langelo.

De wandeling voert u door de hiervoor genoemde gebieden. In een natte periode is de mogelijkheid van natte voeten zeker aanwezig. Helaas zijn honden niet toegestaan in delen van het wandelgebied. De langste afstand (32km) heeft rustplaatsen in Een, bij Ronostrand, bij VV Roden en in Langelo. De 25km wandeling doet Roden niet aan. De 16,5 km heeft rust in Een en Langelo, de 10km alleen in Langelo. De 5km is ongeveer 6,5km geworden. De werkelijke afstanden wijken dus af van de eerder gepubliceerde afstanden

Misschien voor sommigen een tegenvaller, maar anderzijds geeft het u de gelegenheid om langer van het Drentse landschap te genieten. Meer info over inschrijfgelden en voorinschrijving staat op onze website www.wsv-wik.nl