VMTR Norg: gezellig in groepsverband motorrijden

door | 28 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 VMTR Norg: gezellig in groepsverband motorrijden

De eerste ritten van dit jaar zitten er al weer op, maar met het echte mooie weer in aantocht gaan de leden van de Verenigde Motor Toer Rijders (VMTR) Norg weer vaker de weg op met hun motor. Op 2 juni staat weer een toertocht op het programma, de Munninghofftoer. Deze wordt dit jaar voor de 30e keer verreden. Inschrijven en starten kan tussen 09.00 en 10.30 uur bij Zwaneveld aan het Oosteind in Norg. Het is een open inschrijving, wat betekent dat je geen lid hoeft te zijn van de VMTR om mee te kunnen doen. “Een ideale mogelijkheid om te kijken of het lidmaatschap van een motorvereniging bevalt”, aldus voorzitter Jan Luuk Stel.

VMTR bij sommige motorrijders onbekend

“Onze club heeft ongeveer veertig leden, maar we merken dat er motorrijders in Norg en omgeving wonen die de VMTR niet kennen”, vervolgt Jan Luuk Stel. “Dat is jammer als je het wel leuk vindt om vaker of zo nu en dan met een groep motorrijders op stap te gaan. Mij spreekt vooral de gezelligheid aan. Natuurlijk praat je onderling over de motoren, maar het gaat ook over andere onderwerpen bij de koffie vooraf, tijdens de lunch of na afloop. En het verbaasd me elke keer weer hoeveel mooie plekjes er in de omgeving zijn. Ik ontdek elke tocht weer wat nieuws.”

Diverse tochten

De ritten van de VMTR worden uitgezet door een toercommissie. Meestal gaat het naar omliggende provincies als Groningen, Friesland of Overijssel, maar we pikken natuurlijk altijd een stukje Drenthe mee. Soms gaan de motorrijders ook naar Duitsland. Twee keer per jaar staat een meerdaagse rit op het programma, bijvoorbeeld naar de Eifel- of het Harz-gebergte. Onlangs nog werd dat laatste gebied aangedaan. “De eerste keer dat we dat deden waren er een paar deelnemers, maar inmiddels zijn er een stuk of tien motorrijders die een weekeinde mee op pad gaan. Dat is echt hartstikke leuk.”

Munninghofftoer

Volgend jaar bestaat de VMTR 35 jaar en de voorbereidingen worden getroffen om dat jubileum een passende invulling te geven. Tussen april en oktober worden de toertochten elke derde zondag van de maand gehouden, maar 2 juni is een uitzondering. Het betreft dan de Munninghofftoer, die vernoemd is naar een van de eerste leden van de VMTR, Hans Munninghoff, die al op jonge leeftijd overleed. Dat had veel impact op de toen veelal jonge leden van de club. Zijn moeder kwam elke jaar nog even langs op de dag van de toertocht, maar inmiddels is zij ook overleden.”

Jaarlijks doet een aantal leden mee aan de Elfstedentocht voor motoren op Twee Pinksterdag. Jan Luuk Stel: “Ook zo’n leuk evenement met heel veel enthousiaste mensen langs de route.”

Clubavonden

Het hele jaar door heeft de VMTR maandelijks op de tweede vrijdagavond van de maand een clubavond bij Zwaneveld. “Gewoon gezellig elkaar ontmoeten. De ene keer zijn er een paar mensen en een andere keer een stuk of tien. Dat wisselt nogal. Ik ben er soms wel, maar als ik een drukke dag van mijn werk heb gehad en laat thuis ben sla ik ook wel eens over. Dat geldt ook voor de anderen.” Bovenal geldt dat de gezelligheid van het in groepsverband met elkaar rijden de boventoon voert en wie dat aanspreekt van harte welkom is om zich aan de sluiten bij de club.

Neem gerust contact op met Jan Luuk Stel: 06 – 5040 7025.