Visserijvereniging Veenhuizen viert eeuwfeest met jeugdwedstrijd

door | 16 jun 2024

Home 9 Nieuws 9 Visserijvereniging Veenhuizen viert eeuwfeest met jeugdwedstrijd

Wethouder Robert Meijer van de gemeente Noordenveld reikte op zaterdag 15 juni een cheque en oorkonde uit aan voorzitter Foppe Bergsma van Visserijvereniging Veenhuizen. De vereniging bestaat dit jaar honderd jaar en dat werd gevierd met een jeugdwedstrijd in het water aan de Generaal van den Boschweg.

Ondanks de lastige wind en een beetje regen lukte het de meeste deelnemers toch om een of meerdere vissen te verschalken. Er waren zo’n achttien deelnemers. Volgens wethouder Robert Meijer kan de deelname en het enthousiasme van de jeugd betekenen dat de visserijvereniging zeker nog vijftig mooie jaren voor de boeg heeft.

Visserijvereniging Veenhuizen is opgericht in juni 1924 en vierde het eeuwfeest met een viswedstrijd voor de jeugd tot en met 12 jaar. Huub Kramer werd winnaar met een totale lengte van 124 centimeter. Op de tweede plaats eindigde Qweeny Bergsma. Zij bleek ook de langste vis te hebben gevangen.

Huub en Qweeny gingen elk met een mooie wisselbeker huiswaarts, naast een blijvend aandenken aan de wedstrijd. Ook kregen beiden een hengel als prijs. Voor alle deelnemers was er een medaille wat de prijsuitreiking tot een feestelijk gebeuren maakte.

Na afloop van de wedstrijd wandelde het gezelschap naar de frietkraam aan de Kerklaan om wat te eten en te drinken. Aldaar reikte wethouder Meijer ook de prijzen uit aan de kinderen en verraste hij Visserijvereniging Veenhuizen met een cheque van vijfhonderd euro en oorkonde namens de gemeente Noordenveld.