Verlies en rouw centraal in Zorgcafé op 6 mei

door | 21 apr 2024

Home 9 Nieuws 9 Verlies en rouw centraal in Zorgcafé op 6 mei

Op maandag 6 mei is er in het Zorgcafé in Norg een avond met als thema ‘Verlies en Rouw’. Martin Kemper zal deze avond een presentatie geven. Hij is sociaal werker en gespecialiseerd in onderwerpen met betrekking tot verlies en rouw. Dit doet hij op een ongedwongen en luchtige manier, zodat dit vaak beladen thema onder de aandacht blijft.

Martin Kemper: “Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies en ieder mens wil daar het liefst ver van wegblijven. Het is onvermijdelijk om niet met verlies en daarbij behorende rouw te maken te krijgen, iedereen wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Verlies gaat niet alleen over sterven. Bij verlies kun je ook denken aan dementie, niet aangeboren hersenletsel, verlies van werk, scheiding en dergelijke. Tijdens mijn lezing wil ik graag stil staan bij de waarde van het praten over verlies en afscheid nemen van wat eens was. Ik doe dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld genaamd ‘er was eens een blije boer’. Zo kunnen we op een goede manier van gedachten wisselen over dit thema. Een mooi moment om met elkaar te praten over wat eens was en wat nu is.”

Er is tijd voor vragen en napraten. Dagbeleving Groenzorg Norg en Welzijn in Noordenveld staan borg voor de organisatie. Aanvang maandag 6 mei van 19.30 tot 21.00 uur, toegang gratis en een kop koffie staat klaar. Informatie Servicebureau WiN 050 3176500.