Valpreventietraining bereikt ruim tachtig ouderen in Noordenveld

door | 17 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Valpreventietraining bereikt ruim tachtig ouderen in Noordenveld

Valpartijen in en om huis leiden tot veel lichamelijke klachten bij ouderen. De gemeente Noordenveld heeft ingezet op valpreventietrainingen. Op woensdag 6 maart was de feestelijke afsluiting. Valpartijen kunnen bij ouderen tot vervelende gevolgen leiden. Voorkomen is beter dan genezen, dus vanuit het rijk is ingezet op valpreventie. De gemeente Noordenveld is voortvarend van start gegaan en heeft al een flink aantal valpreventietrainingen gestart, in samenwerking met Welzijn in Noordenveld, Peize in Beweging, Beweegdorp Norg, Roden Fit en Gezond en aangesloten fysiotherapeuten. De training duurde twaalf weken en is afgerond met een feestelijke afsluiting, waarbij ruim tachtig deelnemers genoten van een educatieve en smakelijke middag.

Voor de afsluiting waren alle trainingsgroepen uitgenodigd in de kantine van VV Roden, waar Afien Auwema (Beweegdorp Norg) de middag opende. Ze gaf vervolgens het stokje over aan ergotherapeut Renate Olivier, die uitleg gaf over valrisico’s in het huis en de tuin, en natuurlijk hoe je deze risico’s kunt verkleinen. Tussendoor gaven de aanwezigen volop nuttige tips en aanvullingen, zoals het plaatsen van een extra trapleuning om veiliger de trap op en af te kunnen.

Na het formele gedeelte kwamen de deelnemers in beweging voor de high tea via het lopend buffet. Cateraar Marco’s Foodtruck had de tafel volgezet met heerlijke, gezonde hapjes. Onder het genot van deze hapjes en een kopje koffie of thee konden de aanwezigen nog napraten over de trainingen. De volgende valpreventietrainingen beginnen in april en worden gehouden in Roden, Peize en Norg. Er zijn groepen voor verschillende niveaus. Opgeven kan via Welzijn in Noordenveld, de inschrijving opent binnenkort.