Twee Drentse Kampioenen bij Paardensportvereniging Norg

door | 16 jun 2024

Home 9 Nieuws 9 Twee Drentse Kampioenen bij Paardensportvereniging Norg

Op zaterdag 15 juni werden in Exloo de outdoor kampioenschappen dressuur verreden voor de regio Drenthe. De leden van PSV Norg deden goed hun best en met resultaat: twee regiokampioenen en een reservekampioen!

In de klasse L1 werd Elodie Kramer uit Vries kampioen van Drenthe met haar pony Romantic Melle. Elodie is nog maar tien jaar en rijdt pas een half jaar wedstrijden met Romantic Melle. Ze doen super goed hun best en Elodie is heel fanatiek. Als ze iets nieuws wil leren, oefent ze net zo lang tot het lukt. Ze is een echt paardenmeisje en leert veel van haar 19-jarige pony.

Jaylinn Santes uit Bunne kreeg het kampioenslint van de klasse M1 omgehangen. Zij en haar pony Goofy reden knap naar de winst in deze klasse. Ze werden in februari al regiokampioen op de indoorkampioenschappen, maar reden toen nog in de L2. Omdat ze nog maar pas in de M1 rijdt, had Jaylinn niet verwacht dat ze kans maakte op het kampioenschap. Haar vriendin en clubgenoot Jorinde Veneklaas Slots uit Ter Aard werd in dezelfde klasse reservekampioen met haar pony Nola. Ook dat is super knap natuurlijk. Jorinde en Jaylinn rijden samen in de gezellige ponyles van PSV Norg op woensdagavond.