Speelgoedmuseum Roden organiseert inzamelingsactie ter ere van tentoonstelling 50 jaar Playmobil

door | 15 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Speelgoedmuseum Roden organiseert inzamelingsactie ter ere van tentoonstelling 50 jaar Playmobil

Het Speelgoedmuseum in Roden organiseert vanaf 20 april een nieuwe expositie ter ere van het vijftigjarig bestaan van Playmobil. Voor deze tentoonstelling heeft het museum prachtige objecten van Playmobil in bruikleen gekregen, zoals een reusachtige draak.
Met als doel ’50 jaar Playmobil’ tot leven te brengen, vraagt het museum het publiek bij te dragen door gebruikte/bespeelde Playmobil-sets te schenken. Elk stuk wordt zorgvuldig geselecteerd en de mooiste sets worden opgenomen in de tentoonstelling. Vervolgens worden ze permanent opgenomen in de museumcollectie. Zowel ouder als nieuwer Playmobil, met of zonder verpakking, is meer dan welkom. Playmobil is vrijwel onverwoestbaar speelgoed. Gebruikt Playmobil dat niet
geschikt is voor de collectie, wil het Speelgoedmuseum gaan verkopen.
Met hulp van toegewijde medewerkers van de dagbesteding, wordt het speelgoed gereinigd en op een aantrekkelijke manier verpakt. Hierdoor krijgt het een nieuwe bestemming en draagt het bovendien bij aan een circulaire economie.
Voor mensen met een kleiner budget is het leuk om na een bezoek aan de expositie ‘50 jaar Playmobil’ voor een klein prijsje een mooi setje te kopen. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt als bijdrage voor de aanschaf van een
schuurtje voor de historische fietsjes op het vernieuwde speelplein. Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen aan deze expositie, kunt u een mail sturen naar onder vermelding van ’50 jaar Playmobil’.
Over het Speelgoedmuseum Roden:
Het Speelgoedmuseum in Roden is een toonaangevende instelling die zicht richt op het behoud en de presentatie van de speelgoedgeschiedenis. Met een diverse collectie en boeiende tentoonstellingen streeft het museum ernaar om de magie van speelgoed door de jaren heen te delen met bezoekers van alle leeftijden. Adres: Brink 31, 9301 JK Roden.
www.speelgoedmuseumroden.nl