Sellingen verslaat GOMOS met 3-0

door | 26 feb 2024

Home 9 Nieuws 9 Sellingen verslaat GOMOS met 3-0

GOMOS had een uitwedstrijd tegen het Oost-Groningse Sellingen op het programma. Voor GOMOS leek dit een ideale kans om afscheid te nemen van de onderste helft van de competitie. En dat was nodig, want vanaf plek 9 zijn clubs veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Met de knappe en verdiende driepunter afgelopen zondag tegen Helpman, deden de Norgers al goede zaken. Een goed vervolg tegen Sellingen (de huidige nummer 9) zou voor flink wat lucht kunnen zorgen. Makkelijk zal het niet worden, want de vorige ontmoeting (in Norg) eindigde in 1-2. “Sellingen is een hardwerkende ploeg die niet veel scoort maar ook niet veel tegen krijgt”, weet GOMOS-trainer Bas Veldman. “Ik verwacht dan ook een andere wedstrijd als tegen Rolder Boys en Helpman. Zij zullen meer ballen door de lucht spelen.”

En dan de wedstrijd van deze zondag, het begin was leuk om te zien zeker voor de GOMOS-supporter, er werd lekker gespeeld en een klein overwicht leek aanwezig. Leek, want na 6 minuten kwamen de Norgers al op achterstand, Arjan Heeres schoot na een fout achterin de 1-0 binnen. GOMOS liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker, onder andere via Robert Elsinga, al werd zijn schot door de keeper van Sellingen naast getikt. Sellingen kwam de eerste twintig minuten wat gretiger over, GOMOS was vooral zoekende, zo zoekende dat ze in de 23ste minuut bijna tegen een 2-0 achterstand aankeken. Wouter Speelman had iets later DE kans op de gelijkmaker, de voorzet op maat van Robert Elsinga kwam bij Speelman die de bal met zijn rechtervoet net naast tikte. Twee gele kaarten (Klok en Smit) later deed Sellingen wat GOMOS naliet en dat was scoren, wederom was het Arjan Heeres die het de Norgers deze middag niet makkelijk maakte, 2-0. Met die stand gingen beide ploegen de rust in.

“Plaaggeest” Heeres maakt Hattrick

Zonder wijzigingen aan de kant van GOMOS kwamen beide ploegen weer op het veld, in de 50ste minuut kwam “plaaggeest “Arjan Heeres weer in de schijnwerpers, een fout in de verdediging werd wederom door hem benut, 3-0 en zijn hattrick. GOMOS deed wat het kon maar het was niet genoeg, een schot van Richard Meursing ging nog naast en Bas Veldman besloot een dubbele wissel toe te passen, Wouter Honebeek en Wouter de Vries gingen eruit en Tim Assman en Jorden Wegdam kwamen erin. Zou het weer een gouden wissel worden voor Veldman? Roy Slachter kon in ieder geval iets later de 3-1 op het scoreboard doen verschijnen, toch stonden er voor zijn schot te veel spelers in de zestien en werd de kans geblokt. De bal wilde er vandaag gewoon niet in voor GOMOS, Wouter Speelman en Tim Assman kregen nog een aardig uitgespeelde kans maar helaas het lukte het de mannen vandaag niet. Als uiterste redmiddel volgde er nog een dubbele wissel, maar ook Ivo Drenth en Jelle Smilda konden het verschil niet meer maken. Op het einde werd het sfeertje nog een beetje grimmig, maar het bleef gelukkig bij wat geduw en gemopper. GOMOS laat 3 dure punten liggen in oost-Groningen.

Sellingen in de kaart gespeeld

GOMOS-trainer Bas Veldman was wat zuur na afloop, we speelden Sellingen echt enorm in de kaart, zij deden het gewoon goed en hebben verdiend gewonnen vandaag. Met name omdat alles wat Sellingen wilde ook gewoon gebeurde, tja dan hebben wij het gewoon niet goed gedaan. De tweede helft zie je dan hetzelfde, we komen weer snel op achterstand (3-0) terwijl we daarna nog legio kansen creëren. Zou het bij de 2-0 stand ineens 2-1 worden dan wil ik het nog wel zien zegt Bas. En ja je weet dat Sellingen graag in duel wil voetballen en er met de volle bak voor willen gaan en dan zit dat ons vandaag niet mee. Grotendeels hadden we het vandaag aan ons zelf te danken en dat is wat het is aldus Veldman.