SAMEN FIT EN GEZOND OUDER WORDEN – Beweegreden voor Senioren

door | 13 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 SAMEN FIT EN GEZOND OUDER WORDEN – Beweegreden voor Senioren

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Wilt u nieuwe mensen ontmoeten, heeft u weinig financiële draagkracht, een fysieke beperking, behoefte aan meer beweging of vindt u het gewoon leuk om een gezellige ochtend te hebben? Dan bent u onze doelgroep!

Ons programma zorgt ervoor dat u uw sociale contacten vergroot of onderhoudt. Daarnaast zal iedere deelnemer zich fitter en daardoor gezonder gaan voelen. U komt (weer) onder de mensen en bewegen in groepsverband draagt bij aan het plezier dat u er aan beleeft. Dat maakt het makkelijker om vol te houden.

PROGRAMMA

BeweegReden voor Senioren duurt twaalf weken. Gedurende deze periode komt u in groepsverband 1x per week bij elkaar. Dat doen we op woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur en alle activiteiten vinden plaats in de Brinkhof. We hebben een gevarieerd programma voor u gemaakt, bestaande uit sjoelen, shuffleboarden en Oldstars boksen. Na elke activiteit wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe contacten worden opgedaan.

BEGELEIDING

De deelnemers worden begeleid door Gert van der Waal van Tourist Tours uit Norg, die zeer ervaren is in het begeleiden van senioren. Hij is bij alle activiteiten aanwezig, belt u op als u niet aanwezig bent, u kunt hem bellen als u problemen heeft en hij zorgt ervoor dat u MET PLEZIER volhoudt!

VOORLICHTING

Er zijn in het programma drie voorlichtingsbijeenkomsten opgenomen. U krijgt informatie van de brandweer over veiligheid in en om huis, Icare verzorgt een voorlichting met als thema ‘Preventie’ en het ‘Gebruik van hulpmiddelen’ en een diëtiste vertelt u welke voeding het beste past bij uw leeftijd en uw leefomstandigheden.

KOSTEN

De stichting Leefbaarheid Senioren Norg biedt financiële ondersteuning aan initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid van senioren in Norg. In dat kader betalen zij voor iedereen die zich aanmeldt de helft van de deelnemersbijdrage, zodat u zelf nog slechts € 30,00 hoeft te betalen. Verder zijn we erg blij met een financiële bijdrage van de gemeente Noordenveld.

KOM KENNIS MAKEN OP WOENSDAG 3 APRIL

Op woensdag 3 april aanstaande organiseren we een gezellige ochtend in de Brinhof, waarbij we u iets meer vertellen over het programma, u kennis kunt maken met de eventuele andere deelnemers en de begeleiding en zich ter plekke aan kunt melden. Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden, maar contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via of 06 – 57 133 765 is uiteraard ook helemaal prima. Ook voor al uw vragen!

Op woensdag 3 april aanstaande organiseren we een gezellige ochtend in de Brinhof, waarbij we u iets meer vertellen over het programma, u kennis kunt maken met de eventuele andere deelnemers en de begeleiding en zich ter plekke aan kunt melden. Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden , maar contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via of 06 – 57 133 765 is uiteraard ook helemaal prima. Ook voor al uw vragen!