Ringsteken zorgt weer voor traditionele opening zomers activiteitenseizoen Norg

door | 7 jul 2024

Home 9 Nieuws 9 Ringsteken zorgt weer voor traditionele opening zomers activiteitenseizoen Norg

Zaterdag werd door de Stichting Norgermarktconcours weer het traditionele ringsteken met aanspanningen in het centrum van Norg gehouden. Zoals vanouds werd dit een gezellig en kleurrijk spektakel, waarbij combinaties met zowel paarden als pony’s door het centrum van Norg rijden. Zij probeerden in drie rondes via het steken van ringen zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Zoals wel vaker met evenementen hadden de thuisblijvers ook dit keer weer ongelijk. Er was in vergelijking met voorgaande jaren weinig publieke belangstelling. Waar normaliter de dranghekken van voor tot achter omzoomd staan met mensen, was het nu rustig. Jammer voor de organisatoren en de deelnemers. Wellicht was de regen voorafgaand aan het ringsteken hier debet aan. Of zat iedereen al klaar voor de wedstrijd Nederland-Turkije? Juist het ringstelen was een mooie opwarmer voor een avondje gezelligheid.

Met het ringsteken op de eerste zaterdag van juli wordt het zomers activiteitenprogramma in Norg afgetrapt. Hierna volgen onder meer nog een braderie, Norgermarkt, het tuigpaardenconcours, Folly Art Norg en de Feest4Daagse.

De deelnemers mogen zelf kiezen in welke uitdossing zij aan de start verschijnen. Bovendien mogen de deelnemende viervoeters en de wagens ook versierd worden. En dat gebeurde dan ook, van eenvoudige boerenkar tot en met een heuse arreslee op wielen en oranje uitgedoste rijders en stekers die al in het teken waren van de voetbalwedstrijd later op de avond. Deze variatie zorgde ook dit jaar weer voor een kleurrijk schouwspel, waarbij zowel prachtige traditionele combinaties als grappige en originele aanspanningen het publiek wisten te vermaken.

Datzelfde publiek kon door middel van een stembriefje ook de favoriete combinatie kenbaar maken. De combinatie met de meeste stemmen krijgt een mooie publieksprijs. Wie dat was en ook de winnaar maken we later nog bekend.