Presentje voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen

door | 7 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Presentje voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Voor de particulieren die Oekraïense vluchtelingen opvangen is er als bedankje voor alle inspanning en hulp een klein presentje geregeld. Een deel van de zeventien gastgezinnen In Noordenveld heeft het presentje (Drentse Turfjes en een tegoedbon) ontvangen tijdens de bijeenkomst eerder dit jaar.

Burgemeester Klaas Smid en wethouder Alex Wekema brachten deze week de overige presentjes persoonlijk langs in de Oosterduinen en Peize. In de Oosterduinen woont een gezin uit de Oekraïene die ondersteuning krijgen van Bert en Joke Kuizenga. De familie vluchtte deels naar Nederland toen de oorlog uitbrak en bestaat uit vader, moeder en drie dochters. Ook de vriend van de oudste dochter woont in het huisje in de Oosterduinen. De familie is blij dat het huurcontract onlangs weer met een jaar is verlengd. Bert Kuizenga staat het gezin met raad en daad bij en heeft er onder meer voor gezorgd dat ze de woning konden betrekken. Ook speelde hij een rol bij het vinden van een baan voor de vriend van de oudste dochter. De jongste dochter gaat in Assen naar school naar de Internationale Schakelklas. De hoogopgeleide dochters (ze volgden studies accountancy, toerisme en filosofie) werken naar volle tevredenheid bij een viszaak in Groningen. Moeder werkt achttien uur per week bij De Jufferen Lunsingh. In Norg zijn ze druk bezig met het behalen van het zwemdiploma in het Molenduinbad.

Afgelopen week namen Oekraïense vluchtelingen ook hun intrek in de vijftien chalets op Camping Molenduin. Zij maakten deel uit van een groep die in Hotel Langewold in Roden verbleef.