Open Atelierroute Noordenveld nog te zien in De Paardestal

door | 23 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Open Atelierroute Noordenveld nog te zien in De Paardestal

De Open Atelierroute 2024 werd goed bezocht! Op 15 locaties in Peize, Roden en Norg kon u kennis maken met ruim 40 professionele kunstenaars. Er was veel moois te zien en te beleven en er is aardig wat kunst verkocht of besteld.

Dick Schuur, kunstaanjager voor het Noorden hield een prachtige toespraak in de open schuurdeur van De Paardestal. Hij riep de toeschouwers en bestuurders op om vooral de kunsten en kunstenaars te omarmen en te steunen, door daadwerkelijk kunst te kopen en de kunsten een podium te bieden. “Oog hebben voor het mooie, voor dat wat wel deugt in de wereld, dat hebben we heel hard nodig”, aldus Dick Schuur.

Als er iemand is die zich inzet voor kunstenaars in Noorden dan is dat Ans Advocaat. Al jaren lang stelt Ans haar boerderij en tuin ter beschikking aan de Open Atelierroute Noordenveld. Bedankt Ans! In de boerderij en in de tuin staan en hangen ongeveer 75 kunstwerken. Van abstract tot figuratief, van keramiek tot papier, van florale kunst en fotografie tot kunsthars.

Tot en met zondag 2 juni kunt u nog genieten van kunst in deze historische boeren setting: De Paardestal, Hooghaar 1, Peize, op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Fotocredits: Alfred Oosterman.