Op pad voor MS: De Irene Louters Route scootmobieltocht

door | 15 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Op pad voor MS: De Irene Louters Route scootmobieltocht

Op 29 mei, ter gelegenheid van Wereld MS Dag, organiseert de MS-afdeling van de provincie Groningen – Noord Drenthe de Irene Louters scootmobieltocht. Deze inspirerende tocht, die sinds 2015 jaarlijks plaatsvindt, zet zich in voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Dit jaar heeft Irene de route met zorg uitgestippeld in de pittoreske en prachtige omgeving van Norg.

Een tocht vol plezier en verbondenheid

De Irene Louters Route (20 km) is niet alleen een gelegenheid om geld in te zamelen voor waardevolle projecten, maar ook een bron van plezier en verbondenheid voor de deelnemers. Jaarlijks brengt de tocht gemiddeld € 5000,00 op, waarmee verschillende initiatieven en activiteiten voor mensen met MS worden ondersteund. Denk hierbij aan:

• De Toolkit – • RGM-sessies – • De opleiding van een MS Coach voor het Noorden – • Het spel PIT – • De uitgave van een papieren nieuwsbrief – • En er zijn nog veel meer leuke en nuttige dingen voor mensen met MS in petto!

Genieten van een prachtige route en heerlijke lunch

Alle deelnemers gaan niet alleen genieten van een geweldig mooie route, maar ook van een heerlijke lunch. Tijdens de tocht is er professionele begeleiding door het Rode Kruis, motorbegeleiding en technische ondersteuning van Mango Mobilty. Samen met Kersten Hulpmiddelen hebben zij enkele scootmobiels ter beschikking gesteld. Terwijl Bike Totaal Stellingwerf belangeloos twee fietsen ter beschikking heeft gesteld voor het Rode kruis.

Irene vertelt: “Het is nu alweer meer dan 15 jaar geleden dat deze ziekte bij mij werd ontdekt. Van MS wordt vaak verwacht dat het gaat om een spierziekte, maar het is een ziekte aan het centrale zenuwstelsel. Dat wordt als het ware klemgezet, waardoor signalen vanuit de hersenen niet doorkomen. MS gaat niet over. Het kan zich stabiliseren, maar genezen doet het niet. We hopen dat we een mooi geldbedrag bij elkaar kunnen krijgen tijdens deze tocht.”

Doneren en meedoen

Doneren kan via: https://scoottocht.nl . Met iedere gift komen we weer een stuk dichter bij ons doel.

Zowel jong als oud, met of zonder MS, zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere ervaring. Wil je liever op de fiets mee in plaats van een scootmobiel? Geen probleem! Vind je het leuk om actief fietser/scooteraar te zijn, mee te doen en ons te steunen? Meld je dan aan per e-mail via

Over Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij de isolatielaag rond de zenuwen beschadigd raakt. Dit kan leiden tot een breed scala aan symptomen, zoals vermoeidheid, gevoelsstoornissen, spierzwakte en coördinatieproblemen. De ziekte treft wereldwijd miljoenen mensen en heeft een grote impact op hun dagelijks leven.

Hoewel er nog geen genezing voor MS is, zijn er wel behandelingen beschikbaar die de symptomen kunnen verlichten en de ziekteprogressie kunnen vertragen. Onderzoek naar nieuwe therapieën en een mogelijke genezing is volop gaande, en initiatieven zoals de Irene Louters Route scootmobieltocht dragen bij aan het ondersteunen van mensen met MS en het financieren van belangrijk onderzoek.

Samen sterk tegen MS

De Irene Louters Route scootmobieltocht is een prachtig voorbeeld van hoe we samen sterk kunnen staan tegen MS. Door deel te nemen, te doneren of simpelweg bewustzijn te creëren, kunnen we een verschil maken in het leven van mensen met deze aandoening. Laten we op 29 mei, in het kader van Wereld MS Dag, onze krachten bundelen en een onvergetelijke ervaring creëren voor iedereen die betrokken is bij deze bijzondere tocht.

Samen kunnen we de strijd tegen MS aangaan en hoop en steun bieden aan iedereen die met deze uitdagende ziekte te maken heeft. Doe mee, doneer en laat zien dat we samen sterk staan!