Muzikale harmonie bij dubbelconcert van muziekverenigingen in de Brinkhof

door | 17 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Muzikale harmonie bij dubbelconcert van muziekverenigingen in de Brinkhof

Afgelopen zaterdagavond brachten in de Brinkhof in Norg harmonieorkest “De Vooruitgang” uit Norg onder leiding van dirigent Rolf Dekker, en de fanfare “Uit Vriendschap” uit Opende, onder leiding van dirigent Wilma Nabring een mooi dubbelconcert ter gehore. Deze unieke samenwerking vond zijn oorsprong in het feit dat Nabring tot 2019 de dirigent was van “De Vooruitgang”, waardoor een bijzondere band tussen beide verenigingen ontstond.

Het publiek kon deze avond goed het onderscheid ervaren tussen een harmonieorkest en een fanfare. In het harmonieorkest van de Vooruitgang, die voor de pauze speelde, waren diverse klarinetten, een dwarsfluit en een fagot aanwezig die in fanfare orkest Uit Vriendschap ontbraken. Zij hadden een aantal bugels en andere koperinstrumenten.

“De Vooruitgang” speelde een aantal nummers uit musicals en popsongs zoals Bon Jovi’s hits en het ontroerende “Une belle histoire” werden gespeeld. Een bijzonder hoogtepunt was het optreden van Emma Kooijman, die als solist op de baritonsaxofoon optrad tijdens het nummer “Mah Na Mah Na” uit The Muppet Show.

Na de pauze nam “Uit Vriendschap” het voortouw en zij betoverde het publiek met hun eigen unieke geluid. Tinus Alssema stal de show met zijn solopartij op de tenorsaxofoon tijdens het nummer “Me & Mrs. Jones”. Het repertoire van de fanfare omvatte een diversiteit aan nummers, van het opzwepende “J’aime la vie” tot de meeslepende klanken van “Ross Roy” en een selectie van Eighties Evergreens.

Tijdens het nummer Television Showcase kwamen de Muppets weer tot leven met hun herkenbare openingstune. Als kers op de taart trakteerde Uit Vriendschap het publiek op een welverdiende toegift met “Everybody needs somebody”, een nummer dat ook bij “De Vooruitgang” bekend was, gezien hun gedeelde geschiedenis met dezelfde dirigent.

Thuisblijvers hebben echt wat gemist, zo concludeerde een van de bezoekers.

Voorzitter Janny van der Veen benadrukte tijdens de afsluiting van de avond dat “De Vooruitgang” niet alleen bij concerten, maar ook bij evenementen zoals de aankomst van Sinterklaas in Norg en bij Palmpasen een muzikale bijdrage levert aan de gemeenschap. Daarnaast vertelde ze over het ambitieuze project Nieuw Talent Orkest, gestart in september vorig jaar, waarbij volwassenen de kans krijgen om samen blaasinstrumenten te leren bespelen. Een ieder die deze missie een warm hart toedraagt, kan “De Vooruitgang” financieel ondersteunen door donateur te worden, al vanaf slechts €7,50 per jaar.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website devooruitgangnorg.nl of door een berichtje te sturen naar