Muziekvereniging De Vooruitgang viert Bevrijdingsdag met twee kleine optredens

door | 14 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Muziekvereniging De Vooruitgang viert Bevrijdingsdag met twee kleine optredens

Op zondag 5 mei verzamelde leden van muziekvereniging De Vooruitgang zich buiten Verpleeghuis De Omloop en vervolgens op het terras voor verzorgingshuis Wiekslag voor een muzikale viering van Bevrijdingsdag. Terwijl af en toe de zon doorbrak, brachten de muzikanten een vrolijk en gevarieerd programma ten gehore.

Natuurlijk ontbrak op deze dag het volkslied niet en als eerbetoon aan de regionale trots van het Drentse land stond ook de Drenthemars op het programma. Maar De Vooruitgang zou De Vooruitgang niet zijn als ze niet ook een eigentijdse draai aan het repertoire zouden geven.

Met nummers als “Happy Marching Band”, “Things” (van Robbie Williams), “Sweet Caroline” en “Leef” zorgde de muziekvereniging voor een feestelijke sfeer wat de toehoorders wisten te waarderen.

Vorig jaar moest De Vooruitgang vanwege plotseling slecht weer hun concert in de hal van de Wiekslag voortzetten, maar dit jaar waren het perfecte omstandigheden om beide concerten in de buitenlucht te kunnen uitvoeren. De openstaande terrasdeuren van Wiekslag zorgden ervoor dat de bewoners die zich in de recreatieruimte bevonden, goed konden genieten van de muziek.

Voor degenen die deze concertjes hebben gemist, of voor wie nog meer wil horen van De Vooruitgang, is er goed nieuws. Op 16 juni staat er een koffieconcert gepland in de St. Margarethakerk in Norg. Dit concert was oorspronkelijk gepland op 26 mei. Donateurs van muziekvereniging De Vooruitgang hebben gratis toegang tot dit concert.

Voor wie zelf eens het plezier van samen muziek maken wil ervaren, biedt De Vooruitgang ook mogelijkheden. Of je nu een ervaren muzikant bent of juist nieuw talent, iedereen is welkom om eens een kijkje te nemen tijdens de repetities op maandagavond in de Brinkhof. De Vooruitgang biedt daarbij de mogelijkheid voor wie mee wil spelen in het orkest of het nieuw talent orkest om voor een paar euro per maand een blaasinstrument te huren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny van der Veen via 0592-388631.

Kortom, muziekvereniging De Vooruitgang zet zich niet alleen in voor het brengen van muziek, maar ook voor het verbinden van mensen en het vieren van bijzondere gelegenheden. Hun optredens op Bevrijdingsdag waren daar een voorbeeld van.