Met korting het openbaar vervoer uitproberen tijdens Operatie Ring Zuid

door | 3 apr 2024

Home 9 Nieuws 9 Met korting het openbaar vervoer uitproberen tijdens Operatie Ring Zuid

Automobilisten van en naar Groningen kunnen vanaf woensdag 3 april een ov-dagretour met korting aanschaffen. Vervoerders Qbuzz en Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar willen met deze campagne ‘bekijk het ov’ reizigers aanmoedigen om het openbaar vervoer eens uit te proberen als alternatief voor de auto, om zo de verkeershinder tijdens Operatie Ring Zuid te omzeilen. De kortingsactie loopt tot en met zondag 14 juli. 

File omzeilen

Met de vele wegwerkzaamheden in en om Groningen, is het ov een goed alternatief voor de auto. In de drie noordelijke provincies zijn veel snelle bus- en treinverbindingen. Reizen met het ov is comfortabel. Zo heb je tijdens de reis tijd om andere dingen te doen zoals werken, lezen en ontspannen. Woon je niet dicht bij een halte of station, dan is het een goede optie om naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of te fietsen en daar de bus of de trein te pakken naar Groningen.

Ov-dagretour met korting

Automobilisten kunnen twee keer tegen een speciaal actietarief een ov-dagretour bestellen (op=op) om het openbaar vervoer uit te proberen. Een dagretour voor de bus is €3,50, deze is geldig in alle bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe. Een dagretour voor de trein is €10,-, deze is geldig in de treinen van Arriva in Friesland en Groningen (en ook in de Arriva Q-liners 315 en 324). Ook is het mogelijk om een dagretour voor de trein en bus van €12,50 te bestellen. Handig als je bijvoorbeeld met de trein reist en in de binnenstad overstapt op de bus voor de laatste kilometers naar je werk. Dit ticket is geldig in de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe en de treinen van Arriva in Groningen en Friesland.

Meer info op bekijkhetov.nl

De dagretours zijn te bestellen in een speciale Operatie Ring Zuid webshop van Groningen Bereikbaar via: www.bekijkhetov.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de actie en het reizen met de bus en trein.