Met het Oerlab voor de Toekomst zijn zaadjes voor verbinding geplant

door | 16 apr 2024

Home 9 Nieuws 9 Met het Oerlab voor de Toekomst zijn zaadjes voor verbinding geplant

“De afgelopen weken zijn er veel verbindingen gelegd. Het had misschien allemaal wat drukker gekund, maar het allerbelangrijkste is dat we op diverse plekken zaadjes hebben geplant die een verder aanzet kunnen geven tot ontmoeting en nieuwe initiatieven.” Dat zegt artistiek leider Frederieke Vermeulen van GarageTDI, dat de afgelopen vier weken het Oerlab voor de Toekomst op de Brinkhofweide organiseerde.

Het thema was Voedingsbodem, waar op diverse manieren op werd ingespeeld. Zo werd met scholen moestuinbakken gemaakt en waren er luisterwandelingen onder het motto Meesterlijke bomen. Maar er werd ook een voedingsbodem gelegd voor ontmoeting, zoals het samen musiceren, de Norger Dorpsdans en met elkaar eten.

Een concreet initiatief is het Oplaplab dat vrijdag 19 april van start gaat in de Brinkhof. Daar zijn al diverse mensen enthousiast over. Op zaterdag en zondag was er het afsluitende Cultureel Oogstfeest met een theatrale route door het dorp voor en door Noordenvelders die deel hebben genomen aan het Oerlab voor de Toekomst. Zo was er zaterdag een gratis dorpsmaaltijd en een open podium met diverse musici van uiteenlopende leeftijden. Ook daarbij zijn mooie verbindingen gelegd. Beeldend kunstenaar Vera Vos presenteerde in een mini‐bioscoop haar videoreportages ’Passie op het platteland’ en er was een presentatie van de muzikale portretten van Élénie Wagner die ze van vier Noordenvelders maakte.