Melkveebedrijf Riedstra en Hoving vandaag open tijdens Campina Open Boerderijdag

door | 10 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Melkveebedrijf Riedstra en Hoving vandaag open tijdens Campina Open Boerderijdag

Melkveebedrijf Riedstra en Hoving uit Veenhuizen doet vandaag in deze regio mee aan de Open Dag van Campina. Tussen 10.00 een 16.00 ur is er van alles te doen en is de boerderij natuurlijk te bekijken. Het melkveebedrijf is een echt familiebedrijf bestaande uit twee gezinnen: Jappie (50), Lisan (51) en Emma (14) en Dirk (49), Karolien (38), Marlente (11), Ymre (9) en Dinand.

Aan de Eikenlaan in het Unesco-dorp Veenhuizen runnen zij hun melkveebedrijf. De derde generatie staat inmiddels aan het roer. De broers Jappie en Dirk hebben in 2008 de hooivork overgenomen van hun ouders.

Jappie en Dirk, verzorgen dagelijks voor 400 melkkoeien en hun jongvee. Zodra het weer het toelaat en er voldoende gras staat gaan onze melkkoeien overdag de weide in. In 2014 is er een nieuwe stal gebouwd volgens de maatlat duurzame veehouderij. Dit houdt in dat er op veel punten extra comfort voor de koeien wordt toegepast. Zo hebben de koeien extra ruime ligboxen die voorzien zijn van diepstrooisel en zijn er brede looppaden voor de dames. Tevens zijn de daken voorzien van zonnepanelen en hebben we een mestvergister wat veel energie oplevert.

Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals;

– Melkpak bowlen

– Een puzzel maken met zonnepanelen

– Tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’

– Schminken

– Deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar

Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.