Meest duurzame bewonersinitiatief van Drenthe gezocht!

door | 19 jan 2024

Home 9 Nieuws 9 Meest duurzame bewonersinitiatief van Drenthe gezocht!

Zet jij je samen met je buren in voor een duurzamere wereld? Bijvoorbeeld door een buurtmoestuin, het delen van spullen en auto’s of een repaircafé? Dan kun je kans maken op de Kringlogo-prijs 2024 voor het meest circulaire burgerinitiatief van Drenthe. Óf nomineer een initiatief bij jou in de buurt. Het winnende initiatief mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken en krijgt provinciale en landelijke publiciteit.  

Wat zijn circulaire bewonersinitiatieven?

Circulaire bewonersinitiatieven zetten zich samen en lokaal in voor maatschappelijke waarden en doelen. Denk bijvoorbeeld aan lokale alternatieven voor duurzaam eten (voedselbossen of moestuinen), het delen of repareren van spullen om als wijk of dorp minder grondstoffen te gebruiken, een lokale munt of zelfs een heel ecodorp. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Deze deelinitiatieven dienen als voorbeelden voor andere individuen en gemeenschappen die zelf ook stappen willen zetten. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe het leukste, mooiste of meest innovatieve burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de nationale Week van de Circulaire Economie, van 11 tot en met 16 maart 2024. Deze week heeft als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de circulaire economie.

Anloo vergroent wint Kringlogo prijs 2023De Kringlogo winnaar

De winnaar van het Kringlogo mag een jaar lang dit keurmerk gebruiken én wij besteden via onze communicatiekanalen uitgebreid aandacht aan het winnende initiatief. Daarnaast krijgt het initiatief een symbolisch bedrag van €100 en een (uiteraard circulaire) wisselbokaal!

Win de Kringlogo Prijs

Wil je jouw project opgeven? Of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt die volgens jou de Kringlogo Prijs verdient? Neem dan contact op met Emile Suringar. Beantwoord in je mail de volgende vragen: 

  • Naam van het initiatief
  • Naam van de contactpersoon
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakt deze activiteit(en) zo succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief geheel door vrijwilligers uitgevoerd?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken? 

De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties. Opgeven kan tot en met 9 februari 2024. 

Eerdere Drentse winnaars

Deze inspirerende groepen gingen je voor: in 2023 was Anloo vergroent en in 2022 was Groei Grond de winnaar van de Kringlogo prijs!