Jubileumbier M10 komt als De Rentmeester in het Maallust-assortiment

door | 18 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Jubileumbier M10 komt als De Rentmeester in het Maallust-assortiment

In het Verenigingsgebouw in Veenhuizen is een nieuw biertje gelanceerd dat luistert naar de naam De Rentmeester. De naam werd onthuld door Bas Morsink, directeur van De Nieuwe Rentmeester, de organisatie waar het bier naar genoemd is. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk bestond het biertje al. Brouwer Bert Calkhoven vertelde in een zaal vol relaties van Maallust dat het bier dat speciaal bij het tienjarig bestaan van Maallust werd gebrouwen nu definitief in het assortiment wordt opgenomen. “Omdat er veel vraag bleef bestaan.”

Sinds 2021 is De Rentmeester onder de noemer M10 verkrijgbaar geweest. “Het is een robuust en krachtig bier waarin tien soorten hop en tien soorten mout zijn verwerkt. Niet zomaar tien soorten, maar allemaal herkenbaar in de smaak, dus je proeft veel hoparoma’s. Het bier proeft krachtig met heerlijke smaken van karamel, amandel en fruit.” Bas Morsink was vereerd dat het biertje naar zijn organisatie is vernoemd. Hij onthulde dan ook de naam De Rentmeester, gerstewijn bier.

Zo’n 120 relaties lieten zich zien in het Verenigingsgebouw op de jaarlijkse relatiedag van de ambachtelijke Veenhuizer bierbrouwer, waarna ze een rondleiding kregen in de Maallust. Binnenkort – 11 mei – staat het Lentefest op het programma. Rondom het voorjaarsbier Maallust Lentebock. Elke maand is er een eindemaandsborrel.

Gegevens De Rentmeester: de kleur is diep donker bruin met een karamelgeur en een smaak van karamel, amandel en fuit. Het bier heeft maar liefst tien herkenbare hoparoma’s en een alcoholpercentage van tien procent.

Ingrediënten: Pils, Tarwe, Karamelpils, Pale Ale, Munchner, Munchner Dark, Karamel Hell, Havervlokken, Cara 120, Spelt, Magnum, Hallertau Blanc, Veenhuizer Goldings, Perle, Savinsjski Goldings, Cascade, Hallertau Tradition, Amarillo, Challenger en Saaz. (bevat gluten)