Jannes Laning en Geertje Tolner 60 jaar getrouwd

door | 22 feb 2024

Home 9 Nieuws 9 Jannes Laning en Geertje Tolner 60 jaar getrouwd

Omdat het gemeentehuis van Vries door een verbouwing gesloten was, werd het huwelijk van Jannes Laning en Geertje Tolner voltrokken in de kantine van voetbalvereniging VAKO. Zestig jaar geleden op 21 februari, destijds compleet met vorst en sneeuwduinen. Vorige week werd het feest dunnetjes overgedaan met kinderen, kleinkinderen, andere familieleden, kennissen en buren. Dat gebeurde bij Zwaneveld aan het Oosteind in Norg.

Jannes heeft zijn jeugd doorgebracht in Peize en Geertje in Winde. Ze leerden elkaar kennen bij een vriendin van Geertje. Ze kregen verkering en de twee zijn sindsdien onafscheidelijk. Nu hun huwelijk hebben ze een paar jaar bij Greetjes’ ouders in Winde ingewoond. Jannes bouwde ondertussen aan de Margrietstraat in Norg mee aan het eigen huis voor de twee. In Norg woonden ze ook aan de Kerspel en de laatste 22 jaar is het woonadres aan de Sparrenlaan. Dat komt goed uit want Jannes mag graag de hond uitlaten en op deze stek is het bos dichtbij.

Wethouder Alex Wekema kwam het echtpaar namens de gemeente Noordenveld feliciteren en bracht een mooi boeket bloemen mee. Bij de entree van de woning was voor de wethouder duidelijk te zien waar hij moest zijn. Een mooie paars-gouden boog van ballonnen met de cijfers die het getal 60 vormden was overduidelijk zichtbaar.

Jannes heeft een eigen metselbedrijf gehad. Hij herinnert zich onder meer dat er nog aan de Vijversburg ls gemetseld. Geertje is jarenlang pedicure geweest. Beiden zijn ook jaren actief geweest in de lokale gemeenschap. Jannes onder meer als bestuurslid en leider van het eerste elftal van GOMOS en Geertje als bestuurslid van de Plattelandsvrouwen, het huidige Vrouwen van Nu. Samen genieten ze onder meer van sportwedstrijden op de televisie. “Het gebeurt wel eens dat we drie wedstrijden achter elkaar zien en dan tegen elkaar zeggen dat het dan wel mooi is geweest”, aldus Geertje. En ze genieten natuurlijk van hun kinderen Dicky, Rita en Jeanet, vier kleinkinderen en een achterkleinkind.