Informatieavond en excursie erfvogels 19 en 21 juni

door | 12 jun 2024

Home 9 Nieuws 9 Informatieavond en excursie erfvogels 19 en 21 juni

Op woensdagavond 19 juni om 20.00 uur organiseert Landschapsbeheer Drenthe in het dorpshuis van Een,  Norgerweg 18,  Een, een informatieavond over erfvogels in het Norger Esdorpenlandschap.

Erfvogels zijn nog een onderbelichte soortgroep waar wat extra aandacht voor nodig is. Tijdens deze avond wordt ingegaan op de soorten die voorkomen op een erf en hoe deze soorten geholpen kunnen worden. Daarnaast worden resultaten getoond van een aantal inventarisaties die door vrijwilligers zijn uitgevoerd onder het project BBND (Boer Burger Natuur Drenthe) die hebben gekeken welke soorten er nu al voorkomen op boerenerven in de omgeving van Norg.

Later in de week op vrijdag 21 juni organiseren we een ochtendexcursie naar en vanaf het erf van melkveebedrijf familie Broertjes en fam. Tonckens waarbij we zelf gaan kijken wat we zoal tegen kunnen komen en ook waarom.

Deze excursie starten we bij melkveebedrijf familie Broertjes, Markeweg 17, Steenbergen om 10.00 uur met een kop koffie en verdere uitleg door LBD. Van daaruit carpoolen we naar het bedrijf van fam Tonckens in Westervelde. Opgave is nodig via het aanmeldformulier op www.lbdrenthe.nl.