In het spoor van de wezen

door | 10 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 In het spoor van de wezen

De Vondeling van Veenhuizen’ op de museumvloer tot leven gebracht

De bestseller ‘De Vondeling van Veenhuizen’ van Patricia Snel komt zaterdag 25 mei tot leven op de vloer van het Gevangenismuseum. Dit boeiende verhaal, gebaseerd op historische feiten, neemt bezoekers mee op reis door het verleden van Veenhuizen.

In een tocht langs voorlezers, theatermakers en muzikanten wordt het leven gevolgd van drie weeskinderen terwijl ze proberen te overleven in de harde wereld van Veenhuizen begin 19e eeuw.  De fragmenten uit het boek zijn geselecteerd op de tentoonstellingen uit het museum. Een unieke gelegenheid om de wereld van het boek te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van het dorp.

Schrijfster Patricia Snel zal zelf aanwezig zijn en er is gelegenheid tot het signeren van het boek.

De activiteit is gratis voor museumbezoekers.

Praktische informatie
Datum: 
zaterdag 25 mei 2024
Tijd: doorlopend tussen 11:00 – 16:00 uur
Locatie:  Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen, Oude Gracht 1

Over het boek
‘De vondeling van Veenhuizen’ van bestsellerauteur Patricia Snel begint in Amsterdam, 1824. De wezen Karel en Lize worden per beurtschip overgebracht naar de kinderkolonie van Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor.

In Veenhuizen is alles anders: het Drentse landschap, de mensen, het straffe dagelijkse regime. Karel en Lize worden met honderden andere kinderen aan het werk gezet. Ze kunnen maar moeilijk wennen aan het slechte eten, de strenge opzieners en de vele regels. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje hebben gesloten, smeden ze samen een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen. Een plan dat grote gevolgen zal hebben voor hun toekomst…