Hotel Karsten begroet binnenkort het theatergezelschap van Van Ravesteijn Theater en Events.

door | 6 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Hotel Karsten begroet binnenkort het theatergezelschap van Van Ravesteijn Theater en Events.

Dit uitzonderlijke gezelschap uit Friesland, speelt ruim 25 jaar door heel het land interactieve musicals en dinerkomedies.Een zaal van Hotel Karsten in Norg, wordt dit jaar een aantal keren omgetoverd tot theaterzaal. De eerste voorstelling is op 22 maart. De productie die dan wordt gespeeld is “De Bruiloft; een worst case scenario”. Dit stuk is al meer dan 500 keer gespeeld. 

Het is een muzikale komedie over een steenrijke opoe die een groen blaadje aan de haak heeft geslagen. De vraag is echter of het om de liefde gaat of om het geld. Tijdens de ceremonie gaat alles mis, door toedoen van een poes, een rookworst en een bak hebzucht. Het publiek fungeert als familie van de bruidegom en zit met de neus bovenop dit lachwekkende spektakel. Een prachtige komedie met verrassende wendingen.

Deze absurde voorstelling wordt gecombineerd met een 4-gangen diner. Tussen de gangen door wordt de voorstelling gespeeld. Tijdens het dineren blijven de spelers in hun rol en improviseren verder. Hierdoor ontstaat een combi van tekst- en improvisatietoneel. De acteurs en zangers spelen en zingen zowel op de speelvloer als tussen de gasten. Niemand wordt gedwongen mee te doen. Maar de gevoelsmatige interactie is groot, omdat er dicht op de huid wordt gespeeld zonder vierde wand.

Theatermaker, Jan-Dirk van Ravesteijn richtte in 1997 dit gezelschap op. Dit speelt voornamelijk voor kleinere groepen tot vijftig gasten. Alle komedies worden in eigen beheer geproduceerd. Het garandeert een onvergelijkbare belevenis. Voor het reserveren van de voorstelling van 22 maart, kan men contact opnemen met hotel Karsten in Norg.