GOMOS en Annen in evenwicht

door | 21 okt 2024

Home 9 Nieuws 9 GOMOS en Annen in evenwicht

Zondag stond er een Noord-Drents onderonsje op het programma. GOMOS nam het in eigen huis op tegen VV Annen. Het verleden liet zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Vorig seizoen zaten de teams bij elkaar in de competitie en won Annen op Sportpark Schapendrift (1-3). In Annen werden de punten destijds gedeeld (1-1). De Norgers eindigden vorig seizoen op een zesde plek, de rood-witten werden vierde. Zou het GOMOS lukken om de ongeslagen reeks van Annen te doorbreken en bovendien zelf weer de felbegeerde drie punten te pakken?

GOMOS begon lekker, Ivo Drenth kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans, zijn afstandsschot ging echter over het doel en dus ook keeper Daan Boer van Annen. Beide ploegen kregen in de openingsfase niet veel kansen, maar toch was daar in de 15e minuut een afstandsschot van Annen speler Erwin Speelman die onhoudbaar bleek voor keeper Mathijs Buist van GOMOS, Annen op de 0-1. GOMOS bleef hierna gelukkig wel veel aan de bal maar kwam moeilijk tot aanvallen, wat uiteraard de verdienste van Annen was (sterk gepositioneerde defensie). Na een half uurtje spelen kreeg Annen weer een kans, Pim Veltink schoot de bal vanaf een metertje of 8 echter ver over. En toen was het rust en konden beide ploegen gaan speculeren wat beter kon of juist niet.

Tweede helft

Annen liep vroeg in de eerste minuut van de 2e helft tegen een gele kaart aan, de vrije trap daaruit leverde voor GOMOS los van een botsing tussen Youri Flik en de doelman van Annen verder niks op, beide mannen konden zonder kleerscheuren ook weer verder. Edwin Rozenveld kreeg na een mooie GOMOS-aanval een kans maar zijn schot kwam recht in de handen van de keeper van Annen terecht. Niek van Bolhuis probeerde het even later van een meter of 25, de keeper van Annen liet even los, maar Ivo Drenth was net te laat voor de rebound! Aan de andere kant was Annen ook gevaarlijk, maar keeper Mathijs Buist bracht redding! In de 72ste minuut bracht trainer Bolhuis een ouwe rot weer terug in het veld, Guido Koolen maakte na anderhalf jaar zijn rentree bij GOMOS 1, Teun Timmer verliet voor hem het veld. Of deze wissel Annen van slag bracht zullen we nooit weten, maar een minuut nadat Koolen in het veld stond maakte Ivo Drenth de gelijkmaker! Uit een corner van Jordi van Esch kopte Drenth keurig binnen, GOMOS-Annen 1-1. Guido Koolen kwam nog wel op een andere manier bij de scheidsrechter in het boekje te staan, vragen om geel is zelf geel krijgen. In de laatste minuten werd het aan beide kanten nog spannend, een corner van Jordi van Esch vloog er bijna ineens in, de keeper van Annen kon echter nog redding brengen en aan de andere kant kwam GOMOS goed weg toen de bal uit de kluts bij een Annen speler terecht kwam, maar 1-op-1 met doelman Buist bracht die laatste de redding. Dit waren ook de laatste stuiptrekkingen van deze wedstrijd, GOMOS-Annen eindigde in 1-1.