Frans Hage exposeert met Classic Cars in Norg

door | 23 apr 2024

Home 9 Nieuws 9 Frans Hage exposeert met Classic Cars in Norg

In de Brinkhof te Norg is van 22 april t/m 14 juni de expositie “Classic Cars” te zien van Frans Hage uit Zuidhorn. Hij tekende huizen uit deze plaats en schilderde er prachtige Classic Cars in. Maar ook zijn geboorteplaats Zierikzee op Schouwen Duiveland, is een belangrijk onderwerp in zijn kunst. Zoals veel jongens had Frans Hage als kind al veel belangstelling voor auto’s. In schuur en tuin bouwde hij raceauto’s en motoren van aardappelkistjes.
De interesse voor alles wat kon rijden werd versterkt met gevolgen van de watersnoodramp van 1953. Autowrakken van deze ramp werden op een terreintje vlakbij huis opgeslagen.
Het werd een waar speelparadijs voor opgroeiende jongens. Later bouwde Frans graag automodellen van wonderschone ontwerpen als Jaguars en MG’s uit bouwdozen. Van 1966 tot 1971 volgde Frans Hage de kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen waar hij cum laude afstudeerde. Vanaf 2000 begon hij met het tekenen van zijn “autokunst”. Eerst met ballpoint
en potlood en later met softpastel en acrylverf.

Frans Hage heeft op diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd zoals in Rotterdam, Dordrecht, Zierikzee en Zwolle. Daarnaast heeft hij ook ruimtelijk werk gemaakt van gelast en geklopt plaatstaal. Enkele sculpturen zijn te zien in Zuidhorn, Lemmer en Burum.
De Brinkhof in Norg is open op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk.