Fotopresentatie Historische Vereniging Norch: van Verleden naar Heden

door | 25 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Fotopresentatie Historische Vereniging Norch: van Verleden naar Heden

Op donderdag 28 maart 2024 houdt de Historische Vereniging Norch haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in De Brinkhof te Norg. Na het officiële deel met de gebruikelijke agendapunten wordt de avond voortgezet met een fotopresentatie over de veranderingen in het dorp Norg onder de titel ‘Van Verleden naar Heden’.
Rudy Rijks en Henderikus Hartlief hebben in het archief van de Historische Vereniging Norch een groot aantal oude foto’s uitgezocht voor deze presentatie waarbij de oude situatie naast de huidige wordt geplaatst. Uiteraard gaan Rudy en Henderikus hierbij uitgebreid in op de vroegere bewoners of bedrijfsactiviteiten die daar plaatsvonden. Zo passeert onder ander de basisschool in Norg de revue.
De huidige basisschool De Hekakker in Norg is in 1979 gebouwd en wordt binnenkort vervangen door een nieuw gebouw. Daarvoor stond op dezelfde locatie de openbare lagere school die rond 1950 is gebouwd. In oude krantenberichten is tevens gezocht naar merkwaardige gebeurtenissen die zich in en rond Norg hebben afgespeeld. Een avond, die begint om 19.30 uur, waar ongetwijfeld veel oude herinneringen kunnen worden opgehaald.