Feest 50 jaar Brinkhof

door | 23 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Feest 50 jaar Brinkhof

Ruim vijftig jaar na de officiële opening ‐ op 30 januari 1974 – viert De Brinkhof het 50‐jarig bestaan met huurders, medewerkers, gebruikers en alle Norgers voor wie het gebouw van waarde is. Dat gebeurt op zaterdag 23 maart. Samen met een deel van de gebruikers en huurders is een aantrekkelijk programma opgesteld dat honderden mensen naar het multifunctionele gebouw zal trekken om te laten zien dat het gebouw in diverse opzichten echt het hart van het dorp is.

Bij de festiviteiten, waarvoor ook mensen die ooit in de Brinkhof hebben gewerkt nadrukkelijk worden uitgenodigd, is een belangrijke rol weggelegd voor de Historische Vereniging Norch, dat nog steeds een van de gebruikers is van het pand.

Vrijwilligers van de Historische Vereniging hebben zich verdiept in de geschiedenis van het gebouw en op 23 maart zal drie keer een lezing worden gehouden. Dat kunst en cultuur altijd een belangrijke rol hebben gespeeld in het multifunctionele gebouw komt onder meer tot uiting in een bijdrage van de Culturele Raad, optredens van Brinkhof‐gebruikers De Vooruitgang en De Brinkzangers, een muziekles van Bert Heikema en een optreden van DJ Bert en Jessy Arjaans in de avonduren. Gebruikers en huurders presenteren zich met standjes rond de Binnenbrink.