Dehairs wint derde etappe in Olympia’s Tour

door | 22 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Dehairs wint derde etappe in Olympia’s Tour

De derde etappe van Olympia’s Tour is gewonnen door Simon Dehairs .De Belg won de massasprint in de straten van Roden door Tim Torn Teutenberg uit Duitsland en de Amerikaan Colby Simmons voor te blijven. Deze etappe voerde grotendeels door de gemeente Noordenveld en deed onder meer Norg, Westervelde, Veenhuizen, Een, Roderesch, LIeveren en Langelo aan.

Belg Lorenz van de Wynkele en de Noor Storm Ingebritsen probeerden een sprint te ontlopen, maar de sprintersteams wilden nu eindelijk eens voor de winst sprinten. ”Dat was inderdaad mijn bedoeling, maar er waren op de eerste dagen htelkens anderen vooruit. Maar deze kans was direct raak. Ik werd perfect afgezet door mijn teamgenoot Sente Sentjens en kon het afmaken. Ik probeerde te kijken of er nog iemand kwam, maar het was uiteindelijk met flink verschil. De komende dagen zou ik graag nog eens op herhaling gaan” liet Delhairs weten. 

Tim Torn Teutenberg pakte dankzij de bonificatieseconden van de tweede plek de leiding. ”Nu wil ik de trui graag vasthouden tot in Tiel. Voor mij is het de eerste keer dat ik in een UCI-koers voor elite/beloften de leiderstrui draag. Natuurlijk kan het ook tegen zitten, maar die eindtrui is wel waar we als team voor gaan. Ik houd van deze manier van koersen, zoals er in Nederland gereden wordt. Je moet echt je mannetje staan om je hier staande te houden en dat ligt me. Van mij mag het de komende dagen blijven waaien, ik ben er klaar voor.”

Op zaterdag staat de vierde rit van Gieten naar Ruurlo op de rol, op zondag wacht de slotetappe van Neede naar Tiel op de coureurs.