De Brinkhof viert 23 maart 50-jarig bestaan en nodigt iedereen uit om dat te vieren

door | 13 feb 2024

Home 9 Nieuws 9 De Brinkhof viert 23 maart 50-jarig bestaan en nodigt iedereen uit om dat te vieren

Ruim vijftig jaar na de officiële opening – op 30 januari 1974 – gaat De Brinkhof het 50-jarig bestaan vieren met huurders, medewerkers, gebruikers en alle Norgers voor wie het gebouw van waarde is. De datum waarop de feestelijkheden plaatsvinden is zaterdag 23 maart. Samen met een deel van de gebruikers  en huurders is een aantrekkelijk programma opgesteld dat die dag honderden mensen naar het multifunctionele gebouw zal trekken. De Brinkhof is een ontwerp van de bekende Drentse architect Cor Kalfsbeek.

Lezing Historische Vereniging Norch

Bij de festiviteiten, waarvoor ook mensen die ooit in de Brinkhof hebben gewerkt nadrukkelijk worden uitgenodigd, is een belangrijke rol weggelegd voor de Historische Vereniging Norch, dat nog steeds een van de gebruikers is van het pand. Vrijwilligers van de Historische Vereniging hebben zich verdiept in de geschiedenis van het gebouw en op 23 maart zal twee keer een lezing worden gehouden. Ongetwijfeld zal dan voorbij komen dat in de vorige eeuw de Achterhoekse boerenrockformatie Normaal de sporthal van het complex diverse keren als uitvalsbasis had voor diverse concerten. Normaal in Norg was zelfs een begrip, waar de liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkeken.

Kunst en Cultuur

Op 30 januari 1974 was het de eer aan de minister van het toenmalige departement van C.R.M. (Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk)  drs. Jaap Boersma om de openingshandeling te verrichten. en gelegd. De Historische Vereniging Norch is op zaterdag 23 maart aanstaande met oude foto’s en een film van de opening aanwezig als het 50-jarig jubileum van De Brinkhof wordt gevierd. Er is zowel in de ochtend als in de middag een lezing. Dat kunst en cultuur altijd een belangrijke rol hebben gespeeld in het multifunctionele gebouw komt onder meer tot uiting in een bijdrage van de Culturele Raad, optredens van Brinkhof-gebruikers De Vooruitgang en De Brinkzangers, een muziekles van Bert Heikema en een optreden van DJ Bert en Melissa Smilda in de avonduren.

Gebruikers en huurders presenteren zich

Rond de binnenbrink zullen een kleine twintig huurders en gebruikers zich de hele dag presenteren. Ook de bibliotheek heeft diverse activiteiten op stapel staan, evenals Welzijn in Noordenveld. Mogelijk kan m en een kijkje nemen in de toekomstige jeugdruimte in het WIN-gedeelte van het pand. Er komt een antwoord op de vraag ‘Wat is bridge?’ door bridgeclub Klavertje Vier. GOMOS verzorgt een voetbalclinic in de sporthal, er is een goochelaar en men kan een demonstratie Oldstar Boksen zien of er aan meedoen…

Kortom er is van alles te doen. Natuurlijk is er die dag ook aandacht voor de toekomst van De Brinkhof en de Brinkhofweide. Binnenkort maken we het volledige programma bekend en zullen in de media diverse programma-onderdelen worden uitgelicht.