Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie

door | 14 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie

Boeren en tuinders lanceren vandaag een massale publieksactie. Zij laten daarmee zien wat zij voor Nederland betekenen. Door het hele land worden op boerenbedrijven meer dan 2500 spandoeken opgehangen. In Drenthe gaat het om 234 spandoeken. Op de spandoeken laten boeren en tuinders de producten zien die zij voor ons allemaal maken. Het eerste spandoek in de provincie Drenthe wordt vandaag aangeboden aan het College van Gedeputeerde Staten in het provinciehuis in Assen.

‘Boeren en tuinders beleven onzekere tijden. Dat is enorm pijnlijk. Vaak laten we deze pijn ook zien. Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne. Het gaat niet over de problemen waar wij mee te maken hebben. Maar we laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekker patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders’, aldus LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

Spandoeken

Er zijn in totaal 2609 spandoeken door leden en niet-leden van LTO Noord besteld. Op de kaart is te zien waar de spandoeken ongeveer hangen. Er zijn 21 verschillende spandoeken met 21 verschillende jonge boeren en tuinders. Daarnaast zijn er ook reclame-uitingen op verschillende plekken in het land. Stuk voor stuk laten deze jonge boeren en tuinders zijn welke producten er in de land- en tuinbouw gemaakt worden. Eén van hen is Lieke kregel, het gezicht van de spandoek met verse melk. ‘Wij zijn trots op de producten die er mede dankzij ons zijn. Daarom staan we ook op de spandoeken. Hiermee ziet Nederland de toegevoegde waarde van de boerderijen waar zij lopen, fietsen of rijden’, zegt Lieke Kregel.