Boerderijdag bij melkveebedrijf De Haan in Een West

door | 20 mei 2024

Home 9 Nieuws 9 Boerderijdag bij melkveebedrijf De Haan in Een West

Net als tien dagen geleden bij Riedstra in Veenhuizen stonden al vroeg op de dag lange rijen auto’s en fietsen geparkeerd in het weiland bij het melkveebedrijf van de familie De Haan in Een West. De Campina Boerderijdag op Tweede Pinksterdag werd vanaf de eerste minuut goed bezocht. Mede door de verwachte regenval in de middaguren. Veel ouders met kinderen die een kijkje kwamen nemen. En terecht want er was van alles te doen. Er waren tal van vrijwilligers in de weer om spelletjes te begeleiden, hapjes en drankje te verstrekken en informatie te verstrekken.

Alle bezoekers kregen een Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten. Er waren hapjes, drankjes en natuurlijk vooral veel zuivelproducten verkrijgbaar. Evenals ambachtelijk ijs.

Onder een tent werden kinderen geschminkt. In de stal werd informatie gegeven door een dierenarts en naast de stal stonden de verschillende soorten voer voor de koeien en kalveren. Door de grote drukte waren en wachtrijen, maar alles verliep vlot.

Verder was er een kruiwagenrace, een glijbaan tussen de strobalen, zaklopen, een puzzel maken met zonnepanelen en kon men deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Daarnaast toonden de melkveehouders en vertegenwoordigers van toeleverende bedrijven aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van bedrijfsvoering en duurzaamheid.