Aspergeseizoen bij Boerderij Hoorn weer begonnen

door | 19 mrt 2024

Home 9 Nieuws 9 Aspergeseizoen bij Boerderij Hoorn weer begonnen

“We werden eigenlijk een beetje verrast. De asperges kwamen snellen boven dan gedacht. Dat komt door het warme voorjaar. We zijn dan ook dagelijks al weer aan het steken op onze verwarmde velden in Tynaarlo.” Hermen Hoorn van Aspergeboerderij Hoorn in Huis ter Heide is blij dat de asperges voor de paasdagen uit de grond kunnen worden gehaald… “maar we moesten wel even alle zeilen bijzetten. We hadden extra tunneltjes neergezet op een deel van de velden en daar is het erg hard gegaan. De zon schijnt weliswaar niet veel, maar het blijft de laatste weken ook ’s nachts vrij warm en dan koelt de grond waar de asperges in groeien niet af. We zijn er blij mee dat we weer aan de slag kunnen.”

De asperges worden ‘s morgens in alle vroegte door een enthousiast team gestoken en zo snel mogelijk in koud water ondergedompeld. Dit zorgt er voor dat de asperge zo vers mogelijk blijft. Hierna word de asperge mooi schoon gewassen en gesorteerd om vervolgens koel te worden bewaard.

Naast de heerlijke smaak is de asperge ook een heel gezonde groente. Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.

De Boerderijwinkel in Huis ter Heide is weer elke dag geopend (behalve zondag). De winkel heeft een kleine metamorfose gekregen.  

De openingstijden zijn: Maandag t/m vrijdag 9:00-18:00 – Zaterdag 9:00-17:00

website: www.boer-hoorn.nl