15 november Dag van de Mantelzorg

door | 22 okt 2024

Home 9 Nieuws 9 15 november Dag van de Mantelzorg

Elk jaar is er op 10 november de landelijke dag van de Mantelzorg. In de gemeente Noordenveld wordt die dag op vrijdag 15 november gevierd in café Ensing in Peize met een speciaal programma voor mantelzorgers. De organisatie is in handen van Welzijn in Noordenveld en het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld. Stil wordt gestaan bij de onmisbare rol van mantelzorgers in de samenleving.

Wethouder Kirsten Ipema en directeur Mathijs Euwema van WiN zullen om 10.00 uur de Dag van de Mantelzorg openen. Vervolgens is er een mooi gevarieerd muzikaal live programma met aansluitend tussen de middag een stamppotbuffet. De middag wordt om 14.00 uur afgesloten. Er zijn geen kosten voor deelnemers aan verbonden.

De gehele maand november zijn er nog een aantal andere activiteiten waarin mantelzorg als thema naar voren komt. Op donderdag 7 november is er aandacht in het Alzheimercafé een avond met als onderwerp ‘Hoe gaat het nou met jou?’. Dit in verzorgingstehuis De Hullen in Roden om 19.30 uur. Op vrijdag 22 november kunnen mantelzorgers samen met een vriend of vriendin aanschuiven bij een buffet in het Norgerhout in Norg. Dit vanaf 17.30 uur en er zijn 30 plaatsen beschikbaar.


Hennie de Jong is als mantelzorgondersteuner vanuit WiN bij alle activiteiten aanwezig. ‘Vaak wordt gedacht dat mantelzorgactiviteiten alleen maar gericht zijn op ouderen. Dat is beslist niet zo. Het jongerenwerk van WiN heeft aandacht met activiteiten voor jonge mantelzorgers en bij alle andere activiteiten is iedereen vanaf 24 jaar welkom.’
Voor de activiteit in het Norgerhout en voor deelname aan de dag van de Mantelzorg is opgave noodzakelijk en dat kan via of 050 3176500. Graag aanmelden uiterlijk vrijdag 8 november.