vieerdaagse 019Traditiegetrouw wordt er tijdens de Fiets4Daagse ook een rondje rondom Norg gereden, per slot van rekening wil je als startplaats graag je schitterende omgeving laten zien. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het beekdallandschap (Oostervoortse Diep, De Slokkert, Groote Diep en Peizerdiep). Op diverse plekken kunt u zien dat de natuur er nog mooier op geworden is, de beek krijgt weer de ruimte om zich slingerend door het landschap te begeven. U kunt later even dwalen over de Drentse heide op het Noordsche Veld waar de grafheuvels voor de nodige mystiek zorgen. Theehuis de Bosrand ligt vlakbij, een leuke pleisterplaats waar van alles te doen is. Maar we laten u ook de NAM locatie zien: een enorm uitgebreid complex voor de gasopslag bij Langelo. De NAM zorgt voor de nodige informatie.

Maak kennis met de wel bijzonder veelzijdige omgeving van Norg en laat u verrassen door de vele soorten landschappen. Een bijzondere plek onderweg is de Blakervelderhoeve aan de rand van Roden, een biologisch gerund veeteeltbedrijf.

Donderboerkamp
Zowel de PeerGrouP, de Zorgboerderij Peest en de Historische Vereniging NORCH presenteren zich op het terrein van het voormalig munitiedepot Donderboerkamp. zullen ruimtes huren van de genoemde BV. Voor Zorgboerderij Peest gaat het om extra ruimte waar culturele activiteiten ontwikkeld worden. De Peer-GrouP, die op het terrein haar nieuwe thuisbasis zal vestigen, maakt locatietheater in Drenthe. Het complex van circa 13 hectare is begin jaren zestig gebouwd aan de Norgerweg tussen Donderen en Norg. Bij de bouw is er door Defensie rekening mee gehouden dat het complex in de toekomstvergroot zou kunnen worden. Hiervoor was al 11 ha grond naast het complex verworven. Deze grond is echter nooit gebruikt voor de uitbreiding en was in gebruik als bouw- en grasland. De PeerGrouP is uitgegroeid tot een solide en creatief gezelschap met zijn wortels stevig in de Drentse grond.

Fair in Peest
Geniet in Zeijen van de mooie boerderijen rond de grote brink en reis dan af naar Peest waar bij dorpshuis De Mug een fair voor volwassenen en kinderen.