In de Brinkhof te Norg zijn van 22 augustus t/m 30 september schilderijen te zien van Maja Verweij en Henny Post. Beiden zijn lid van de Teken- en schilderclub Roden (TSR) op de woensdagavond o.l.v. Jan Kenter. Maja Verweij heeft gewerkt als groepsleerkracht basisschool in de onderbouw. Later kwam ze in aanraking met het werk van kunstschilder Hans Musters (Haren) en kon, tot haar grote vreugde,  geplaatst worden in een klein groepje voor schilderlessen. Deze lessen volgt ze nog steeds, gemiddeld zo’n 8 keer per jaar. Haar voorliefde gaat uit naar aquarel, daarbij streeft Maja niet naar een exacte weergave van het onderwerp maar speelt kleur en gevoel een grote rol. 

Henny Post (1949) was meer dan 40 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Haar aandacht lag altijd al bij diverse activiteiten op gebied  van expressie en vormgeving en sinds 2010 volgt ze schilderlessen. Naast het schilderen is sieraden maken haar grote passie, ze volgt nu nog lessen bij Vrijdag in Groningen. De Brinkhof in Norg is open op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 en is gratis toegankelijk.