Veenhuizen zit in de bekercompetitie in een poule met de volgende verenigingen: Nieuw Roden (3B Zo), ONR (4C Za) en v.v. Westerkwartier (5C Za). De bekercompetie gaat eind augustus van start.
Ondertussen werd voor de eerste keer sinds het Corona-gebeuren weer een wedstrijd gespeeld. Het was wennen, maar heerlijk om weer minuten te maken.
Er werd gespeeld tegen Helpman. Op het kunstgras in Haren voetbalde de thuisclub gemakkelijker. Helpman was gewend aan de omstandigheden, maar ook gewoon de betere ploeg. Veenhuizen onder leiding van de nieuwe trainer Hendrik Timmer bleef het wel proberen en dat leverde in het eerste kwart ook twee reuze kansen op. De in het zwart spelende formatie uit het gevangenisdorp was net niet scherp genoeg in die momenten.
Helpman wel, die maakten de kansen die ze kregen goed af ze scoorden in de 14e minuut de 1-0. In het tweede blok van 20 minuten liep de thuisclub uit naar 3-0. Goals in de 38e en 40e minuut. In de laatste twee blokken scoorde Helpman nog eens tweemaal. In de 42e en 60e minuut. Veenhuizen gaf niet op en maakte in de 77e minuut via een mooie aanval over rechts nog de eretreffer. Uitslag werd dus uiteindelijk 5-1. Veenhuizen start komende week de voorbereiding al voor de nieuwe competitie.