Zwarte Jannes sluit vier dagen feest in Norg af met gastoptreden

Norg en omliggende regio vieren van donderdag 1 augustus tot en met zondag 4 augustus de 21e editie van de Feest4Daagse. Het dorp ondergaat dan weer een complete metamorfose: jong en oud, Norgers en zomergasten, sportievelingen en denkers…  ook in 2019 wordt de supergezellige en sfeervolle Feest4daagse gehouden. Vier dagen volop muziek, sport en spel brengen veel gezelligheid en een perfecte sfeer in het dorp.

Op de slotavond – zondag 4 augustus – is er een optreden van de populaire zanger Zwarte Jannes.  Op diezelfde avond speelt eveneens de succesvolle band THE EUROS. Velen kijken nu al uit naar deze altijd mooie zondagavond. Overdag is er een sfeervolle braderie vanaf 12.00 uur en wordt natuurlijk ook de traditionele fietstocht gehouden.

Maar alle pijlen op de zondag richten zou de andere dagen van de Feest4Daagse zeker tekort doen, want de organisatoren hebben kans gezien om ook dit jaar weer een programma neer te zetten dat voor iedereen aantrekkelijk is. En een programma dat ook nu weer tal van nieuwe elementen bevat. Je kunt meedoen aan de activiteiten of kijken naar sport en spel en de live muziek. Alles speelt zich af in de open lucht en is bovendien gratis toegankelijk. Dat is ook de grote kracht van de Feest4daagse in Norg.

Natuurlijk leent het sfeervolle centrum van Norg, met zijn brinken en terrassen, zich uitstekend voor een dergelijk festival. Vaste punten in het programma zijn weer de grote Vierkamp met in totaal zo’n zeshonderd deelnemers en een veelvoud aan bezoekers, spelletjes voor de jeugd en een fietstocht op zondagmiddag. DJ Olaf is weer elke dag de muzikale gastheer. Verder zijn er optredens van de Jelle B en Papa di Grazzi (donderdag 1 augustus), Proost (vrijdag 2 augustus), MMOOZZ (zaterdag 3 augustus) en dus THE EUROS en Zwarte Jannes (22.30-23.00 uur) op de afsluitende zondagavond.  

Nog meer spektakel bij het sport- en spelgedeelte

Meedoen met het sport- en spelgedeelte is ook dit jaar weer geschikt voor iedereen. Naast de actieve onderdelen kun je ook meedoen met klaverjassen, de fietstocht, het darten en vele andere onderdelen. Er is voor iedere leeftijd en iedere doelgroep iets te doen. Op dit moment zijn er elf teams die de strijd aangaan met elkaar tijdens het sport en spelgedeelte.  Opgeven kan eventueel nog bij Geert Louters (). Vorig jaar ging het team van HFC Haarlem er met de eerste prijs van door. Het was – zoals welhaast gebruikelijk – tot het laatste moment een spannende strijd.

Kroonkurken inzamelen

Inmiddels is het een traditie dat een van de spelonderdelen een goed doel wordt ondersteund. Dit jaar kunnen de team kroonkurken inzamelen. De opbrengst gaat naar Kika. Geert Louters: “Je kunt niet alleen met dit onderdeel je bonuspunten scoren, maar we gaan ook gelijk het goede doel ermee steunen. Het gaat erom dat je voorafgaand aan de Feest4Daagse zoveel mogelijk kroonkurken (van onder meer bierflesjes) verzameld. Ook het publiek kan meedoen met deze actie en de verschillende teams helpen! Dus verzamel nu alvast kroonkurken. De teams die de meeste kroonkurken inzamelen krijgen bonuspunten. Donderdag 1 augustus is inleveravond.

Ook vissen en klootschieten op het programma

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen wordt onder meer de viswedstrijd al op woensdagavond gehouden. Ook op woensdagavond staat het klootschieten weer op het programma. Verder komt het touwtrekken terug en zal de zondagavond in het teken staan van ‘Wipe out Sweeper’, waar de behendigheid zal worden getest van de deelnemers.

Voor elk wat wils

Voor de jongste kinderen hebben we weer de kindermiddag op vrijdag (15.00 uur). En voor de oudere kinderen, vanaf groep 8 is er ook weer een activiteit op de zaterdagmiddag (ook vanaf 15.00 uur). Verder is er wederom een open inschrijving voor de Murphy’s Quiz en de fietstocht.

Het programma:

Woensdag 31 juli:            19.00 uur – Viswedstrijd (Norgervaart)

                                               19.30 uur – Klootschieten (vanaf café Zwaneveld)

Donderdag 1 augustus: 19.00 uur – Vierkampspel (Kerkbrink)

                                               19.00 uur – Sjoelen (Kerkbrink)

                                               19.30 uur – Klaverjassen (Hotel Karsten)

                                               Avond: Optreden DJ Olaf en Jelle B en Papa di Grazzi

Vrijdag 2 augustus:         15.00 uur – Kindermiddag (Brinkhofweide)

                                               15.00 uur – Biljarten (Brinkhof)

                                               19.00 uur – Vierkampspel: rondje rond de brink (brink Oosteind)

                                               19.00 uur – Murphy’s quiz (café Zwaneveld)

                                               Avond: Optreden DJ Olaf en Proost

Zaterdag 3 augustus       13.00 uur – Jeu de Boules (achter café Zwaneveld)

                                               15.00 uur – Spelletjes groep 5 t/m 8 (voor de Brinkhof)

                                               15.30 uur – Darten (De Baander)

                                               19.00 uur – Vierkampspel (brink Oosteind)

                                               Avond: optreden DJ Olaf en MMOOZZ

Zondag 4 augustus          12.00 uur – Braderie in het centrum en Oosteind

14.00 uur – Fietstocht (vanaf café Zwaneveld)

                                               15.00 uur – Beachvolleybal (Kerkbrink)

                                               15.00 uur  – Loopfietsjesrace (Kerkbrink)

                                                19.00 uur – Vierkampspel ‘het grote finalespel met extra veel spektakel’,

zoals de Sweeper Wipe Out (brink Oosteind)

Avond: Optreden DJ Olaf, topband THE EUROS en Zwarte Jannes

Via de Facebookpagina Feest4Daagse Norg zijn de laatste nieuwtjes te volgen en staat ook het (actuele) programma vermeld.