Koperdiefstal zonnepark HALO


De Energiecoöperatie Noordseveld is slachtoffer geworden van koperdiefstal. Bij zonnepark HALO is de afgelopen week een groot deel van de stroomkabels gestolen, met grote schade tot gevolg. Een groot deel van de stroomproductie is uitgevallen en de herstelkosten zullen aanzienlijk zijn. Op dit moment doet de politie onderzoek, Energiecoöperatie Noordseveld zal aangifte doen.

Wij roepen inwoners van Noordenveld op om camerabeelden van busjes en auto’s (met aanhanger) uit de nacht
Lees meer lees meer

Drenthe vindt Miljoenennota beleidsarm

Reactie provincie Drenthe op Miljoenennota en Troonrede

De Troonrede bevatte – zoals verwacht – weinig nieuws. De Koning benoemde vooral waar het kabinet zich blijvend sterk voor wil maken. Belangrijk was de aandacht voor brede welvaart: in verbondenheid blijven werken aan bestaanszekerheid, kansengelijkheid en perspectief. Maar we zijn teleurgesteld dat het rapport ‘Elke regio telt’ niet werd genoemd.
 De welvaart in regio’s zoals Noord-Nederland is nog steeds minder dan in
Lees meer lees meer

NAM dient Winningsplan Norg in

Wat door velen in de regio al werd gevreesd, wordt nu waarheid. De NAM wil het zogeheten kussengas winnen bij Norg. De NAM heeft het Winningsplan Norg ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voor beoordeling en besluitvorming. Met het indienen van dit Winningsplan vraagt de NAM instemming voor het in productie nemen van het Norg gasveld als regulier gasveld en de gasopslagfunctie te stoppen. Voor de … Lees meer

lees meer

Koelenweg Huis ter Heide vanaf 4 maart afgesloten voor doorgaand verkeer

Vanaf vrijdag 4 maart wordt de Koelenweg in Huis ter Heide afgesloten voor doorgaand verkeer. Landbouwverkeer, hulpdiensten en bestemmingsverkeer zijn uitgezonderd van de maatregel. Bestemmingsverkeer betekent in dit geval de bewoners en ondernemers van de Koelenweg en Norgervaart en de bewoners van de dorpen Huis ter Heide, Zeijerveld en Zeijerveen. Het college van B&W nam in mei 2021 het besluit om de Koelenweg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Door Lees meer

lees meer

Drentse burgemeesters blij met versoepelingen

De Drentse burgemeesters zijn blij met de versoepelingen van het coronabeleid die vanavond door het kabinet bekend zijn gemaakt. “Het is goed dat we een begin maken met het bieden van perspectief aan de samenleving”, zegt Marco Out, burgemeester van Assen en voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe. “We realiseren ons tegelijkertijd dat de versoepelingen niet gelden voor horeca-ondernemers, theaters en bioscopen. Hun teleurstelling kunnen we heel goed begrijpen.”

De versoepelingen

Lees meer lees meer