WZA start met nieuwbouw Dialyse Centrum Assen

Met een ferme ruk aan het oranje zeil onthulden de bestuurders van de drie samenwerkende partijen woensdag 21 februari een groot bord met daarop de getekende impressie van het nieuw te bouwen Dialyse Centrum Assen (DCA). Daarmee is de nieuwbouw van het DCA officieel gestart. Het DCA is momenteel gevestigd in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en gaat na de zomervakantie 2018 verhuizen naar een nieuw gebouw direct naast het ziekenhuis. Dit officiële startmoment markeert tevens het begin van het meerjaren-bouwprogramma van het WZA.

Door samenwerking sterk’ luidde het motto waaronder het Dialyse Centrum Groningen, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het Martini Ziekenhuis Groningen eind 2007 het Dialyse Centrum Assen (DCA) opstartten. Door de realisatie van dat nieuwe centrum konden de patiënten voortaan dicht bij huis de noodzakelijke dialyse-behandeling ondergaan. Sinds de oprichting bestaat een intensieve samenwerking tussen de drie aangesloten partijen om de zorg voor nierpatiënten uit de regio Assen te waarborgen. Nu, ruim tien jaar later, krijgt het DCA een nieuwe locatie vlak naast het WZA.

Bouwplannen WZA
Het dialysecentrum is tot op heden gevestigd op de tweede verdieping van het ziekenhuis. Deze ruimte heeft het WZA nu nodig voor patiëntenzorg. Dit heeft alles te maken met de plannen van het WZA om het ziekenhuisgebouw de komende jaren te renoveren en te verbeteren. Na overleg met het DCA is besloten om het dialysecentrum naar een plek direct buiten het ziekenhuis te verhuizen. Als het dialysecentrum is verplaatst – naar verwachting na de zomervakantie – zorgt dat voor de benodigde ruimte op de tweede verdieping om te kunnen verbouwen.

Modern, ruimer en veiliger

Voor het DCA zitten er voordelen aan de nieuwe locatie. Met de nieuwbouw wordt namelijk een zichtbaarder plek gerealiseerd, waar patiënten, bezoekers en taxi’s gemakkelijker kunnen komen. Daarnaast is de nieuwe locatie groter, waardoor meer ruimte ontstaat rond de dialysestoelen. De plek op de begane grond maakt daarnaast een eventuele evacuatie gemakkelijker. Na de verhuizing kunnen patiënten al met al rekenen op een moderne, ruimere en veiligere behandelomgeving die gemakkelijker toegankelijk is.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *