Woonboerderij Westervelde gaat in vlammen op

img_4719Afgelopen woensdagavond rond 19:30 uur werd een woningbrand gemeld aan de Oldehofweg in Westervelde. De brandweer van Norg was razendsnel ter plaatse (6 minuten na de melding), maar concludeerde halverwege de rit er naartoe op basis van een grote oranje gloed boven Westervelde al dat de situatie ter plaatse niet veel goeds beloofde. Hierop werd meteen ondersteuning ingeroepen van de buurkorpsen Haulerwijk en Veenhuizen.

Op het opgegeven adres bleek het volledige rieten dak van de welbekende logies ’t Olde Hof, inclusief aangrenzende woning, in brand te staan. Door de brandweer werd meteen ingezet op het behouden van het complex, maar omdat het vuur zó snel om zich heen greep bleek dit onmogelijk. Omdat er veel bluswater nodig was werden nog extra waterwagens ter plaatse geroepen van de brandweer uit Roden en Smilde, een hoogwerker uit Assen en een groot water transport uit Vries. Hierdoor kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende percelen.

De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met de bluswerkzaamheden. Er vielen geen gewonden onder mens en dier. Over de exacte oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *