Voorstel B&W om eenmalig 200.000 euro beschikbaar te stelen voor voor aankoop Cafe Bralts in Langelo

boelens-plan-langelo-018langelo1Er lijkt toch een positieve wending te komen in de kwestie rond de huiskamer voor het dorp Langelo. Momenteel staan er twee gebouwen waar dorpshuisactiviteiten plaatsvinden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten: het voormalige school gebouw aan de Schoolbrink en café Bralts. De meeste activiteiten vinden plaats vanuit het café, dat inclusief bijbehorende dienstwoning te koop staat. De voormalige school is sterk verouderd en wordt nauwelijks nog gebruikt voor dorpsactiviteiten.
 
langelo2Omdat twee dorpshuizen/ontmoetingsplaatsen teveel is voor Langelo, hebben Dorpsbelangen Langelo en de Stichting die de onderzoek gedaan naar de voorkeur van inwoners. Zoals verwacht bleek uit het onderzoek dat de inwoners een voorkeur hebben voor het café. Daaruit is het plan “Een huiskamer voor Langelo” naar voren gekomen. het plan is eind vorig jaar aan raad en college gepresenteerd.
 
Langelo wil het voormalige schoolgebouw afstoten en het voormalige café graag kopen om het te behouden als dorpshuis en ontmoetingsplek. Het voormalige café wil men vooral gebruiken voor dorpsactiviteiten, zoals toneeluitvoeringen, biljarten, kaarten, vergaderingen, kinderclub, senioren activiteiten en sinterklaasfeest. Voorts worden mogelijkheden onderzocht voor andere functies.
 
B en W gaan de gemeenteraad voorstellen een eenmalige subsidie beschikbaar te stellen van 200.000 euro aan Stichting De School Langelo maar wel onder voorwaarden onder andere dat de Stichting een lening van de BNG bank van 150.000 euro krijgt. En dat de gemeente het voormalige schoolgebouw krijgt voor 1 euro. En de gemeente neemt 50% van de toekomstige noodzakelijke groot- en renovatieonderhoud van het nieuwe dorpshuis voor haar rekening. Dit zijn slechts enkele voorwaarden die in verband staan met de overdracht. De gemeenteraad zal hierover nog een beslissing moeten nemen.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *