VERSLAG DORPSSCHOUW APRIL 2019

Onlangs hebben de gemeente Noordenveld, Stichting Welzijn in Noordenveld en de Belangen Vereniging Norg weer een dorpsschouw gehouden. Als eerste punt werd besproken dat een aantal mankementen en problemen, die tijdens de vorige schouw aan de orde gesteld waren, niet waren verholpen. De gemeente onderkent dit probleem. Zij streeft er naar door aanpassingen in de interne organisatie dit manco in de toekomst te voorkomen. De zaken, die zijn blijven liggen, zullen alsnog aangepakt worden.

Vervolgens is gesproken over de begaanbaarheid van de trottoirs voor mensen met een rollator, kinderwagens en rolstoelgebruikers. Op sommige plaatsen zijn lantaarnpalen ongunstig geplaatst en elders is overhangend groen uit aanpalende tuinen hinderlijk aanwezig. In het centrum blijken door ondernemers geplaatste borden en vlaggen hier en daar een obstakel  voor de genoemde categorieën te vormen.

De gemeente zal nagaan of in voorkomende gevallen lantaarnpalen verplaatst kunnen worden. We roepen verder bewoners en ondernemers op eventuele obstakels op de trottoirs te verplaatsen of te verwijderen, zodat iedereen er goed langs kan.

Als derde punt kwamen de defecten aan de orde, die ontstaan tussen het asfalt en de strook bestrating op het Westeind en de Asserstraat. De zo gevormde gleuven kunnen vooral gevaarlijk zijn voor fietsers. De gemeente zal onderzoeken hoe dit het beste verholpen kan worden.

Tenslotte werd weer een rondgang door het dorp gemaakt. Een behoorlijk aantal grotere en kleine mankementen werd ter plaatse beoordeeld en er werd besproken wat de beste oplossing zou zijn. In een enkel geval was de conclusie, dat ingrijpen niet nodig of wenselijk was.

Wij danken de inwoners, die een melding gedaan hebben. Zij zullen ook nog persoonlijk een reactie ontvangen.

Over een half jaar is er weer een dorpsschouw. Wij rekenen ook dan weer op uw inbreng. Mochten u intussen gevaarlijke situaties opvallen, dan kunt u die altijd melden op het nummer 050 50227222

Bestuur Belangen Vereniging Norg

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.