Uitbaters Hotel Karsten failliet

Hotel Karsten in Norg is failliet. Dat is gisteren bekend geworden. Voorlopig blijft het hotel nog wel open, meldt de curator. Over de oorzaak van het faillissement is nog niets te zeggen. Wel was duidelijk dat de nieuwe eigenaren opstartproblemen hadden, maar het leek erop dat ze die te boven waren gekomen. De curator moet zich nog in de achtergronden verdiepen.
 
Bij het hotel werken dertien mensen. Karsten blijft de komende tijd nog open. Naar verluidt tot het moment dat een nieuwe oplossing is gevonden. De eigenaar van het pand zal zich waar mogelijk inspannen om een doorstart mogelijk te maken. Maar dat zal – zoals het er nu voor staat – in ieder geval zonder de huidige eigenaren zijn.
 
Volgens de curator hebben zich inmiddels minstens twee overnamekandidaten gemeld. Met een doorstart van het gerenommeerde hotel kan in ieder geval een belangrijk deel werkgelegenheid behouden blijven. Vorige jaar maart werd het hotel – nadat het zo’n drie jaar in de ‘stille’ verkoop heeft gestaan – het pand overgenomen door vastgoedman Lammert Tel uit Een. Het faillissement betreft echter de nieuwe uitbaters, Freddy en Evelyn de Vries.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *