Theatervoorstelling Stormhoofd op diverse plaatsen in de regio

Op zaterdag 26 januari 2019 gaat de bijzondere theatervoorstelling Stormhoofd van Theatergroep M/V uit Assen in première bij café Hingstman in Zeijen. Regisseur Marian Vesseur en toneelspeler Harriët van den Heuvel sloegen de handen ineen en maakten een indringende theatervoorstelling die een kijkje biedt in het hoofd van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en die een blik werpt op de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Harriët schreef de teksten en Marian bewerkte ze tot een theaterscript. Vervolgens trokken ze een tweede speler aan, Barbara de Jong en bovendien 2 muzikanten, die om beurten een voorstelling meespelen: saxofonist Jan de Wilde en gitarist Hans Vesseur.

De crew heeft een duidelijke missie: op psychische aandoeningen rust jammer genoeg ook anno 2019 nog altijd een taboe. Omdat een psychiatrische stoornis je gedrag verandert. En ‘raar gedrag’ stoot af. Je moet namelijk gewoon normaal doen. Toch kan het iedereen overkomen. Daarom wil de crew van Stormhoofd graag meer bekendheid geven aan psychiatrische ziektes. En ze bespreekbaar maken, in de hoop zo iets van het taboe weg te nemen.

Stormhoofd is soms schrijnend, soms hilarisch. Een voorstelling over pijn van binnen, maar ook over hoop, lef en veerkracht. Stormhoofd geeft je stof tot nadenken en napraten.

Spel: Barbara de Jong & Harriët van den Heuvel

Teksten: Harriët van den Heuvel

Muziek: Jan de Wilde, saxofoon óf Hans Vesseur, gitaar

Regie: Marian Vesseur

 

Theatergroep M/V maakte eerder succesvolle voorstellingen als Grip, Grip 2.0 en Toen ik nog Messias was.

Première zaterdag 26 januari, Café Hingstman Hoofdstraat 18 Zeijen. Aanvang 20.30 uur. Toegang gratis; na afloop gaan we met de pet rond. Na de voorstelling is er in het café live-muziek van de band Beat Brokers: Jaap Wieringa – zang & gitaar, John van Enst – gitaar, Jan de Wilde – sax, Walter Dussel – contrabas, Atti Kremer – cajon.

Verdere voorstellingen: zaterdag 2 febr Assen, zaterdag 9 febr Annen; zaterdag 23 maart Veenhuizen. Meer speeldata, informatie en reserveren: ga naar www.theatergroepmv.nl

 

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *